Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Sep.2019, 16:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić sa aktivistima grupe Odbranimo reke Stare planine krajem septembra

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se aktivistima koji se bore za očuvanje reka Stare planine i protive izgradnji derivacionih mini hidrocentrala 29. septembra u zgradi Predsedništva Srbije, objavljeno je na sa Fejsbuk stranici grupe "Odbranimo reke Stare Planine".

Aktivisti te organizacije i članovi Saveza mesnih zajednica Stare planine mesecima protestuju protiv izgradnje derivacionih mini hridroelektrana na Staroj planini i zaštićenim područjima.

>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />Traže od državnih organa da se zaustavi izgradnja derivacionih mini hridroeletrana. Aktivisti su za 21. septembra najavili veliki protest u Pionirskom parku u Beogradu.

Meštani Toplog dola, Temske i drugih sela, članovi Saveza mesnih zajednica Stare planine i aktivisti Organizacije Odbranimo reke Stare planine, ekolozi i zaljubljenici u zdravu životnu sredinu, već nekoliko dana protestuju i čuvaju straže u Toplom Dolu kako bi sprečili izgradnju derivacione mini hidrocentrale na Toplodolskoj reci.

Pored zahteva da se konačno zaustavi izgradnja derivacionih mini hidrocentrala na području Parka prirode Stara planina, oni su proglasili i vanredno stanje zbog, kako navode, nepoštovanja zakona i Ustava Srbije zbog izgradnje mini hidroelektrana.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

KRAJEM SEPTEMBRA NA SASTANKU SA VUČIĆEM "Tražićemo od predsednika momentalnu zabranu izgradnje derivacionih mini hidroelektrana na Staroj Planini"

Izvor: Blic, 11.Sep.2019

Predstavnici Pokreta "Odbranimo reke Stare planine" (ORSP) sastaće se krajem septembra sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem kako bi ga izvestili o dramatičnoj situaciji u selu Topli Do na Staroj planini, gde meštani danima drže noćne straže kako bi sprečili početak izgradnje male hidroelektrane...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.