Vučić iz Tirane: Naš glas je sa poštovanjem slušan ovde; Pale su u vodu sve laži o pokradenim izborima

Izvor: B92, 28.Feb.2024, 20:35

Vučić iz Tirane: "Naš glas je sa poštovanjem slušan ovde"; "Pale su u vodu sve laži o 'pokradenim izborima'"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naveo je da se glas Srbije sa poštovanjem slušao na samitu u Tirani.

Vučić je naveo da je sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim govorio o teritorijalnom integritetu obe zemlje, poštovanju povelje UN, ali i o drugim važnim temama i inicijativama za mir.

Vučić je naveo da se glas Srbije sa poštovanjem slušao na samitu u Tirani.

"Glas Srbije je sa poštovanjem slušan ovde, pa čak i od predsednika Zelenskog, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji je pokazao poštovanje prema Srbiji. Kada izražavaju stavove neke protiv Ukrajine, moram da kažem da to ne razumem. Razumem ja naš odnos i prema Rusiji, sve ja razumem odlično. Ali ne razumem negativan odnos prema Ukrajini jer Ukrajina ništa protiv Srbije nije uradila i to želim da kažem svim ljudima. Ukrajina nije priznala ni nezavisno Kosovo, naša slovenska braća, kao što su nam slovenska braća i Rusi i trudimo se da imamo dobre odnose", rekao je Vučić.

Predsednik Srbije rekao je da je Priština tražila ponovo da se glasa o sankcijama Rusiji u deklaraciji i pored prihvaćenog stava Srbije. Vučić je rekao da je Priština tražila ponovo da se glasa o sankcijama Rusiji u deklaraciji i pored prihvaćenog stava Srbije.

"Bio je pokušaj Prištine, što se ne radi. Ceo dan, nekoliko dana, posebno juče celu noć do 8 jutros su trajali pregovori oko teksta deklaracije, na kraju su ostale 3 sporne stvari. Ušli su sa tekstom jer su želeli da i Srbija bude tu da niko ne iskače jer sam ja rekao, postoje stvari gde možemo da pravimo kompromis, ali i one gde ne možemo ni za živu glavu, ne možemo da prihvatimo to oko sankcija, jer ne mogu da rušim politiku Srbije, a politiku ili imate ili nemate. U redu je da budete fleksibilni oko sitnica, ali da srušite politiku države, to ne mogu da radim", rekao je Vučić.

I bila je, dodaje, još jedna stvar oko tog čuvenog “malignog uticaja" Rusije. "Mi imamo i neke druge o čijem malignom uticaju možemo da govorimo. Imali smo izbore, pa smo videli kako je to izgledalo. Dakle, ako vama smeta Rusija, neću ja da kažem da nama neko drugi smeta, ali hoću da kažem da je bilo onih koji su imali takav uticaj u našoj zemlji, a da to nisu bili Rusi. I onda su to sklonili, izbacili", istakao je Vučić.

Vučić je naveo da Aljbin Kurti želi da iseli Srbe sa Kosova i Metohije, ali da će Srbija svom narodu novac obezbediti.

"Suze mi kreću svaki put kad vidim naš narod da čeka ispred bankomata", rekao je on.

Objasnio je da Kurti želi da ode u legendu tako što će da uništi jedan ceo narod, ali da takva politika dugoročno neće moći da opstane.

Vučić je istakao da su pale u vodu sve laži o "pokradenim izborima".

Dodao je da SNS ima većinu u Beogradu, ali da nije promenio mišljenje.

"Do nedelje je rok. Ako do nedelje ne bude izabran predsednik Skupštine Grada do znači da se od 45 do 60 dana ide na nove izbore, što znači 21. ili 28. april", rekao je predsednik Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.