Vučić: Tražili su da uvedemo sankcije Rusiji

Izvor: B92, 19.Apr.2023, 07:31

Vučić: Tražili su da uvedemo sankcije Rusiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je, posle sastanka sa švedskim ministrom, da Švedska traži od Srbije da uvede sankcije Rusiji.

Odmah posle sastanka obratio se šef švedske diplomatije.

"Švedske kompanije zapošljavaju 10.000 ljudi, Srbija pripada Evropskoj uniji. Verujem da će učesnici na političkoj sceni ostati na snažnom strateškom putu", rekao je ministar Švedske.

On se zahvalio Vučiću na srdačnom prijemu.

Predsednik Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je naveo da mu je čast što je ugostio Bilstrema.

"Švedska je najveći ekonomski partner od svih nordijskih zemalja. Zahvalni smo švedskim investitorima. Razgovarali smo o velikoj srpskoj dijaspori koja radi i živi u Švedskoj. Ponosni smo na uspeh naših ljudi u ovoj nordijskoj zemlji i nadamo se, naravno, da će se vratiti svojoj zemlji. Razmena sa Švedskom je učetvorostručena", istakao je Vučić.

On je dodao da je švedski ministar tražio da uvedemo sankcije Rusiji.

"Rekao sam, razumevajući poziciju Švedske, da i nas mora neko da razume. Mi čeznemo da ostanemo vojno neutralni. Baš taj blok je 1999. napao našu zemlju. Što se tiče evropskog puta Srbije, mi smo uvek bili zahvalni Švedskoj na toj podršci", rekao je Vučić.

Vučić se osvrnuo i na situaciju na Kosovu i Metohiji.

"Ponovio sam da će Srbija ispuniti ono što smo rekli, ali da Srbija neće da podrži članstvo Kosova u UN. Danas je 10 godina od usvajanja Briselskog sporazuma, kada formirate ZSO, tek kada to ispunite, mi ćemo da radimo sve drugo. To je obaveza koja postoji iz 2013. godine. Mi u Srbiji nismo toliko glupi. Čekamo da ispunite ono što su vaše obaveze, onda ćemo da prionemo na posao i pokažemo koliko smo pouzdan partner", kazao je Vučić.

"Razumeli smo poruke Švedske da moramo da uvedemo sankcije Rusiji. Mi smo nezavisna zemlja, i u skladu sa tim ćemo donositi odluke. Još jednom veliko hvala na iskrenosti i otvorenosti, to je jedini pravi način da saslušamo argumente jedni drugih i da se najbolje razumemo", poručio je predsednik Aleksandar Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Novi zemljotres jačine 5,2 stepena

Izvor: B92, 19.Apr.2023

Zemljotres jačine 5,2 stepena pogodio je danas južni deo Meksika, a osetio se i u prestonici, Meksiko Sitiju, saopštila je američka Služba za geološki nadzor...Epicentar zemljotresa bio je u blizini obale savezne države Gerero, 96 kilometara od turističkog grada Akapulka, prenosi Rojters...Gradonačelnica...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.