Fejsbuk digao ruke od Rusije

Izvor: Vesti-online.com, 06.Okt.2017, 18:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Fejsbuk" digao ruke od Rusije

"Fejsbuk" je isključio pominjanje Rusije u izveštaju o korišćenju ove društvene mreže za uticaj na rezultate američkih predsedničkih izbora, saopštio je list "Volstrit džurnal" pozivajući se na dobro obaveštene izvore.

Prema informacijama lista, tokom rada na izveštaju u kompaniji je izbio spor: pojedini saradnici "Fejsbuka" >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << su izjavili da su pretpostavke o umešanosti Moskve u ishod američkih izbora previše hipotetičke. Nakon toga, izveštaj na 13 stanica, koji je objavljen 27. aprila, smanjen je za nekoliko stranica i potpuno je iz njega izbačeno spominjanje Rusije.

Izveštaj govori o merama suprotstavljanja "informacionim operacijama“ koje, prema mišljenju rukovodstva te društvene mreže, daleko prevazilaze okvire fenomena lažnih vesti.

Direkcija je priznala da Fejsbuk služi kao bojno polje za vlasti niza zemalja koje pokušavaju da manipulišu javnim mnjenjem žitelja drugih država. U izveštaju su izloženi primeri lažnih informacija koje se šire preko društvenih mreža.

Za oktobar je planirana otvorena rasprava u američkom Senatu, na koju su pozvani predstavnici "Fejsbuka“, "Tvitera“ i "Gugla“. Pretpostavlja se da će na njoj biti reči o „pokušajima Rusije da iskoristi društvene medije“ za ishod izbora.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Facebook digao ruke od Rusije

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Okt.2017

Facebook je isključio pominjanje Rusije u izvještaju o korišćenju ove društvene mreže za uticaj na rezultate američkih predsjedničkih izbora, saopštio je list "Volstrit džurnal" pozivajući se na dobro obavještene izvore...Prema informacijama lista, tokom rada na izvještaju u kompaniji...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.