Volodin: Neprihvatljivo da „Fejsbuk“ krši naše zakonodavstvo

Izvor: Vostok.rs, 08.Mar.2021, 10:34

Volodin: Neprihvatljivo da „Fejsbuk“ krši naše zakonodavstvo

Odluka "Fejsbuka" da blokira određeni broj publikacija ruskih medija je neprihvatljiva. Ona krši nacionalno zakonodavstvo Ruske Federacije, kao i pravo na širenje i primanje informacija, rekao je predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin. Ranije se "Roskomnadzor" obratio "Fejsbuku" sa zahtevom vrati pristup informacijama objavljenim na zvaničnim nalozima nekoliko ruskih medija o pritvaranju pristalica ukrajinske neonacističke grupe MKU od strane ruskog FSB-a. Pres služba MIA „Rusija sivodnja“ izvestila je da su među blokiranim materijalima članci na nalozima "RIA Novosti" i radija "Sputnjik".
  (function() { VK.Widgets.Post("vk_post_215467410_23960", 215467410, 23960, 'cOoQ-kwC2Gksi2qWmQ6K_5RKF2Oc'); }()); "Odluka `Fejsbuka` krši osnovna prava i slobode građana, pravo na širenje i primanje informacija. Ovo nije prvi put da `Fejsbuk`, `Instagram` i `Tviter` to čine. Mislim da je ovo neprihvatljivo. To krši naše nacionalno zakonodavstvo“, rekao je Volodin, navodi se u saopštenju na sajtu Državne dume.
  (function() { VK.Widgets.Post("vk_post_215467410_23965", 215467410, 23965, 'vVilhcrU1ZNajZMMPQ-CP1tSJcy4'); }()); On je rekao da će poslanici predložiti zakonodavna rešenja koja će sprečiti da se to događa u odnosu na ruske medije u budućnosti.
 
 

Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.