Izvor: Medijski istraživački centar, 11.Jun.2011, 17:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Volimradio počeo danas emitovanje programa

Prvi interaktivni Internet radio u Srbiji, koji možete slišati na adresi http://volimradio.rs/ počeo je danas svoje emitovanje.
Ovaj radio je jedinstven po tome što je u potpunosti integrisan sa najvećom socijalnom mrežom Facebook. To znači da se svakom korisniku koji se registruje, automatski, pomoću naročito izrađenog softvera, upisuju podaci o muzičkom ukusu i interesovanjima (koji su postavljeni na FB) u bazu podataka >> Pročitaj celu vest na sajtu Medijski istraživački centar << našeg radija. Pri tom, slušaoci imaju mogućnost da odaberu šta će se sledeće emitovati. S obzirom da program dobrog radija čini 70% muzike, ovo je način da radio privuče veliki broj slušalaca.
Integrisanost radija sa Facebookom, osim za formiranje muzičkog programa, omogućiće i brzu i jednostavnu komunikaciju između slušalaca i radija, radija i slušalaca i slušalaca međusobno koristeći chat ili skype. Na taj način ostvarena je potpuna interaktivnost radija, što u programskom smislu daje mogućnost globalizacije.
Strateški partner radio stanice je prvi privatni operater fiksne telefonije i naš najveći Internet provajder Orion Telekom. Najveći deo opreme donirala je nemačka humanitarna organizacija HELP. Softver za emitovanje programa, jedinstven po svojim interaktivnim mogućnostima razvijen je od starne domaćih programera.

Nastavak na Medijski istraživački centar...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Medijski istraživački centar. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Medijski istraživački centar. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.