Voditelj BBC-a sam pronašao mladića koji je preko Facebook-a tražio njegovu smrt (FOTO)

Izvor: S media, 01.Apr.2012, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Voditelj BBC-a sam pronašao mladića koji je preko Facebook-a tražio njegovu smrt (FOTO)

Jedan od nekada najplaćenijih voditelja na BBC-u, Noel Edmonds, postao je pravi cyber-detektiv i sam pronašao pokretača zlobne kampanje na Facebooku koja je podsticala korisnike društvene mreže da ubiju zvezdu.

Prema pisanju Daily Maila, prezenter britanske verzije kviza "Uzmi ili ostavi" ("Deal Or No Deal") početkom marta kontaktirao je administratore Facebooka i zamolio da ugase stranicu >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << naslova "Molim vas neka neko ubije Noela Edmondsa", a nakon što su ga odbili jer slučaj niko nije prijavio policiji, odlučio je sam da reši problem.

Timeline - neočekivani problemi!

Neko vas nervira? Proglasite ga svojim neprijateljem

Policija se na Fejsbuku pohvalila 'ulovom' (FOTO)

Edmonds je kontaktirao kompaniju Web Sheriff koja prati internet stranice zbog nasilničkog ponašanja koje svojim uvredljivim porukama sprovode tzv. trolovi. Sporna stranica odvela je Edmondsa do univerziteta Canterbury Christ Church u Kentu te je voditelj zatražio sastanak s autorom ne bi li saznao odakle potiče tolika mržnja prema njemu.

Razgovor je potrajao oko sat vremena, mladić se za svoj postupak izvinio, a Noel Edmonds mu je ponudio finansiranje projekta koji će istražiti šta izaziva ljude da na internetu pokrenu kampanju mržnje protiv ljudi koje nikad nisu upoznali.

(Daily Mail)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.