Vlasnik FB postaje vegetarijanac

Izvor: B92, 27.Maj.2011, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlasnik "FB" postaje vegetarijanac

Vlasnik čuvene društvene mreže "Fejsbuk" Mark Zakerberg otkrio je da je praktično postao vegetarijanac, nakon što je doneo odluku da jede samo meso životinja koje sam ubije, objavio je list "Forčen".

Zakerberg je istakao da je to za sada dobro iskustvo jer jede zdravije meso, a i zato što je mnogo naučio o održivoj poljoprivredi i uzgajanju životinja, prenela je danas agencija AFP.

Mladi milijarder je naveo da se radi o inicijativi u sklopu običaja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da svake godine postavi sebi neki novi izazov, kao što je 2010. godine bilo na primer učenje kineskog jezika.

"Ove godine je moj lični izazov da budem zahvalan za sve što jedem", istakao je Zakerberg koji je dodao da smatra da veliki broj ljudi zaboravlja da neko živo biće mora da umre da bi se jelo, a da je njegov cilj da to ne zaboravi i da bude zahvalan za sve što ima.

Prvo Zakerbergovo iskustvo ubijanja životinja bilo je vezano za jastoga koji je plutao po čorbi, a zatim za pile, tako da sada razmišlja da počne da lovi.

On je naveo i da se veliki broj njegovih prijatelja, među kojima su mnogi vegetarijanci, ljubitelji lova i poljoprivrednici, zainteresovao za njegov poduhvat.

"Forčen" je objavio da je kontaktirao Zakerberga nakon što je on početkom ovog meseca obavestio prijatelje na svojoj "Fejsbuk" stranici "ubio sam svinju i kozu".

Zakerberg je najverovatnije dobio savete o klanju životinja od Džesi Kul, vlasnice jednog od popularnih restorana u Slikonskoj dolini, koja ga je povezala s uzgajivačima stoke.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vlasnik 'Fejsa' na putu da postane vegetarijanac

Izvor: SrbijaNet.rs, 27.Maj.2011

Vlasnik čuvene društvene mreže "Fejsbuk" Mark Zakerberg otkrio je da je praktično postao vegetarijanac, nakon što je doneo odluku da jede samo meso životinja koje sam ubije, objavio je list "Forčen". Zakerberg je istakao da je to za sada dobro iskustvo

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Vlasnik Fejsbuka zamalo vegetarijanac

Izvor: S media, 27.Maj.2011

Vlasnik društvene mreže "Fejsbuk" Mark Zakerberg otkrio je da je skoro postao vegetarijanac, pošto je doneo odluku da jede samo meso životinja koje sam ubije, objavio je list "Forčen"...Za Zakerberga je to za sada dobro iskustvo jer jede zdravije meso, a i mnogo je naučio o održivoj poljoprivredi...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.