Više od 200 aplikacija na Facebook-u zloupotrebljava podatke

Izvor: ItRešenja.com, 17.Maj.2018, 02:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više od 200 aplikacija na Facebook-u zloupotrebljava podatke

Nakon skandala sa zloupotrebom podataka korisnika od strane kompanije Cambridge Analytica, Mark Zuckerberg je američkim senatorima i medijima obećao da će sprovesti detaljno istraživanje svih aplikacija na Facebook-u, kako bi se otkrilo čine li i one slične stvari.

Nakon prve faze istrage koja je do sada obuhvatila više o 1000 aplikacija Facebook je otkrio >> Pročitaj celu vest na sajtu ItRešenja.com << više od 200 aplikacija koje imaju mogućnost zloupotrebe podataka. U blogu Facebook-a kažu da će sve te aplikacije “banovati”, a korisnici će dobiti obaveštenje sličnu kao u slučaju Cambridge Analytica, odnosno da je moguće da su se njihovi podaci prikupljali i koristili u nedozvoljene svrhe, odnosno u trgovini podacima.

Istraga se nastavlja, a Facebook kaže da će na redovnoj bazi obaveštavati korisnike o njenim rezultatima.

Izvor: IT Vesti

Nastavak na ItRešenja.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ItRešenja.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ItRešenja.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.