Vesti se sve više čitaju preko Fejsbuka

Izvor: S media, 09.Maj.2011, 21:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vesti se sve više čitaju preko Fejsbuka

Društvena mreža Fejsbuk se sve više koristi za pristup internet sajtovima s vestima, mada je pretraživač Gugl i dalje na prvom mestu, navodi se u danas objavljenoj studiji u SAD.

U studiji koju je sproveo Institut Pju, posmatrano je tokom prvih devet meseci kako korisnici dolaze do vesti preko interneta.

Posmatrano je 25 popularnih internet sajtova sa sadržajem vesti u SAD, i ustanovljeno da >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << je 40 odsto poseta tim sajtovima išlo preko drugih vebsajtova.

Vodeći preko kojih se dolazilo su Gugl serč i Gugl Njus, ali i društvene mrežze, posbeno Fejsbuk, brzo su postali važan izvor, navodi se u studiji.

Tako je Fejsbuk postao drugi ili treći izvor u pet od 25 posmatranih sajtova.

Šta vaša Fejsbuk fotografija govori o vama?

Asanž: Fejsbuk je odvratna špijunska mašina!(VIDEO)

Glup, gluplji, dobrodošli na Fejsbuk!

"Ako je pretraga za sadržajem vesti najvažniji napredak protekle decenije, podela vesti mogla bi da bude jedna od najvažnijih napredaka u narednoj deceniji", navodi se u studiji.

Mreža kratkih poruka Tviter je medjutim jedva prisutna kao izvor pristupa vestima preko interneta. Samo jedan sajt od 25, Los andjeles tajms, dobio je više od jedan odsto svojih čitalaca preko Tvitera.

Studija takodje pokazuje da najveći deo ljudi koji koriste internet posećuju sajtove sa vestima povremeno, možda jednom ili dva puta mesečno, i ostanu samo nekoliko minuta, dok samo njih sedam odsto je medju onima koji to čini redovnije, više od 10 puta mesečno, i da provode više od jedan sat čitajući ih.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.