Vesić: Situacija stabilna, službe u pripravnosti

Izvor: RTS, 07.Jul.2019, 22:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vesić: Situacija stabilna, službe u pripravnosti

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić kaže da su sve gradske službe u pripravnosti zbog padavina na teritoriji Grada Beograda.
Očekivano osveženje stiglo je tokom večeri sa zapada. Kiša, praćena jakim vetrom, zahvatila je Beograd.  

Prema rečima Gorana Vesića, očekuje se oko 25 litara po metru kvadratnom, najviše na teritoriji Čukarice, Obrenovca i Lazarevca.
JKP >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Zelenilo dobilo je 11 prijava, a tri ekipe su već na terenu, napisao je Vesić na Fejsbuku.
"U kontaktu sam sa Elektrodistribucijom i za sada nema većih problema u snabdevanju električnom enerijom", naveo je zamenik gradonačelnika.  
Situacija na levoj obali Dunava za sada je stabilna, ističe, a nivo vode u crpnim stanicama je nizak tako da za sada nema problema.
"JKP Vodovod i kanalizacija poslao je tri cisterne tipa 'voma' za odgušivanje kanalizacije u Poenkarevu, naselje Šangaj u Zemunu i Diznijevu ulicu u Borči", istakao je zamenik gradonačelnika Beograda.
Ukazuje da nizak nivo Dunava i Save omogućava da voda sa Novog Beograda i Zemuna brže otiče jer je tu gravitaciona kanalizacija.
Najavljuje da gradske službe ostaju u pripravnosti pošto se padavine očekuju i tokom noći.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.