Velika novosadska akcija čišćenja Ribarca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Okt.2014, 17:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Velika novosadska akcija čišćenja Ribarca

Kada bi svako svoje smeće odlagao u kontejnere i kante, naš grad bio bi još lepše mesto za život, to je osnovna poruka fejsbuk grupe "Novi Sad ima srce", koja i ovog vikend organizuje "Veliku novosadsku akciju čišćenja Ribarca".

Kako bi se podigla svest kod naših sugrađana, da otpad ne odlažu na mesta koja za to nisu predviđena, pomenuta grupa entuzijasta okupiće se u nedelju u 11 časova, a svaka pomoć >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << im je, kažu, dobrodošla.

Na ulasku u Ribarsko ostrvo, koje odiše lepotom prirode, nalazi se oko dva kamiona smeća, kažu aktivisti i dodaju da, istovremeno, u ovom delu Novog Sada nema dovoljno kontejnera.

"Međutim, bacanje smeća u šumu nije rešenje. Bačeno smeće, osim što je neprijatnog mirisa i što ružno izgleda kada crni džak viri iza drveta ili iz trave, uništava i našu prirodu", dodaju aktivisti.

Ovoj akciji pridružila se i omladinska organizacija Rilej (Relay), a četiri ugostiteljska objekta sa Ribarca pomogli su akciju tako što su kupili rukavice i džakove za smeće.

Učesnici akcije dobiće od jednog restorana majice sa logom fejsbuk grupe, ali i karte za predstave Srpskog narodnog pozorišta.

Više informacija može se dobiti pozivom na broj telefona 064/209 77 52, a grupu "Novi Sad ima srce" može da se pronađe na fejsbuku.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.