Užičani traže sanaciju jezera

Izvor: B92, 08.Jan.2014, 23:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Užičani traže sanaciju jezera

Užice -- Grupa na Fejsbuku "Užičani koji neće da ćute" u protekla dva dana prikupila je 3.000 potpisa građana koji zahtevaju izradu projekta sanacije jezera Vrutci.

To je večeras rečeno na njihovom trećem javnom skupu ispred gradske kuće, kome je prisustvovalo nekoliko stotina građana.

Član fejsbuk grupe Zoran Milivojević rekao je da građani >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mogu da nastave sa potpisivanjem peticije na štandovima koji će biti otvoreni do nedelje na punktovima u gradu.

Okupljanje je proteklo mirno, a na skupu su građani ponovo izrazili zabrinutost zbog ekoloških problema koji muče Užice - zagađene vode i čađi u vazduhu.

Jedan od govornika na skupu, novinar Nikola Janković istakao je da Vrutci neodložno moraju biti sanirani "posle trideset godina službovanja ljudima", a Direkciji za vode i "Srbijavodama" poručio je da su Vrutci njihova briga i plata.

"Molimo sve političke organizacije da skinu stranačke etikete sa flaširane vode i ne zovite medije da to slikaju. Stranačka voda još nije izmišljena, to je glup patent i nemojte ga testirati na Užičanima. Užičani će pre da umru od žeđi nego da piju partijsku vodu bez obzira ko je od partija donira", rekao je

Janković.

On je zahvalio Vojsci Srbije na gradnji cevovoda sa Sušičkog vrela i ponudio pomoć Užičana Ccačanima koji su njima prvi pritekli u pomoć.

Kako je najavljeno, građani će nastaviti da se okupljaju i narednih večeri.

U Užicu je neispravnopst vode iz vodovoda utvrđena 26. decembra, a sada se postavlja cevovod za privremeno snabdevanje tog grada vodom sa Zlatibora.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Užičani traže sanaciju jezera

Izvor: Akter, 08.Jan.2014

Grupa na Fejsbuku "Užičani koji neće da ćute" u protekla dva dana prikupila je 3.000 potpisa građana koji zahtevaju izradu projekta sanacije jezera Vrutci

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.