Izvor: S media, 30.Jun.2012, 09:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Univerzalnom šifrom pregledali sve profile na Fejsbuku!

Prema knjizi “Kraljevski dečak: Putovanje u srcu socijalne mreže”, koja će biti objavljena danas, život u sedištu Fejsbuka zaista podseća na društvenu mrežu, posebno za muškarce, kojih je zaposleno mnogo više nego žena.

Ketrin Los, jedna od prvih zaposlenih u Fejsbuku, u svjoj knjizi je otkrila brojne tajne Fejsbuka, a jedna od njih je da je u kompaniji na početku postojala univerzalna lozinka >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << sa kojom su zaposleni mogli da pristupe profilima svih korisnika na toj društvenoj mreži.

Da li biste vi odbili posao u Fejsbuku? Ona jeste (FOTO)

Preko Fejsbuka organizovali žurku u tuđoj vili! Šteta: 80.000 evra!

Vaši lični podaci koje Fejsbuk ne štiti

Tako je bilo dovoljno da zaposleni zna korisničko ime osobe čiji profil želi da pregleda, potom upiše lozinku, nakon čega može da vidi sve podatke osobe, uključujući i privatne poruke koje je taj korisnik razmenio sa ostalima na mreži.

Kako bi pristupili tuđim profilima zaposleni Fejsbuka su morali da budu unutar zgrade kompanije, što je umanjilo opasnost da dođe do zloupotrebe. Uprkos tome, Los kaže da je bila iznenađena kada su joj kolege bez problema saopštile tu lozinku za pristup svim profilima, bez ikakve provere o tome da li je ona pouzdana osoba. Los nam kaže da zna da je ova šifra iskorišćena makar 2 puta i da su oni koji su je koristili dobili otkaz zbog toga.

(Tehnologija.me)

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Univerzalnom šifrom pregledali sve profile na Fejsbuku!

Izvor: medio.rs, 30.Jun.2012

Privatnost na Fejsbuku, kršenje prava korisnika te društvene mreže i deljenje njihovih ličnih informacija, teme su o kojima se sve češće govori. Postavke privatnosti korisnika ipak su danas mnogo bolje nego u prvim godinama.

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.