Uhapšeni zbog slike na Fejsbuku

Izvor: B92, 04.Okt.2013, 23:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeni zbog slike na Fejsbuku

Rabat -- Marokanska policija je uhapsila tinejžerku i tinejdžera zato što su na društvenoj mreži Fejsbuk objavili sliku na kojoj se ljube.

To je podstaklo druge korisnike da objave velikog broja sličnih fotografija, saopštile su danas tamošnje organizacije za zaštitu ljudskih prava.

"Radi se o dečaku i njegovoj devojci, koji su juče uhapšeni zato što su prekršili zakon o nedoličnom ponašanju u javnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << time što su objavili sliku na kojoj se ljube", rekao je predsednik udruženja za ljudska prava "Rif" Čakib al-Kajari, prenela je agencija AFP.

Fotografija je uslikana ispred srednje škole koju tinejdžeri pohađaju.

Oni se nalaze u pritvoskoj jedinici za maloletnike u gradu Nadoru, na severoistoku Maroka, gde građani mirno protestuju zahtevajući njihovo puštanje na slobodu.

Incident je izazvao veliku pažnju među mladim ljudima u Maroku, pa su i drugi parovi na svojim Fejsbuk nalozima objavili slične fotografije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Maroko: Tinejdžeri uhapšeni zbog poljupca na Fejsbuku

Izvor: Blic, 05.Okt.2013, 00:05

Marokanska policija je uhapsila tinejžerku i tinejdžera zato što su na društvenoj mreži Fejsbuk objavili sliku na kojoj se ljube, što je podstaklo druge korisnike da objave velikog broja sličnih fotografija, saopštile su juče tamošnje organizacije za zaštitu ljudskih prava..."Radi se o dečaku...

Nastavak na Blic...

Uhapšeni zbog slike na kojoj se ljube

Izvor: Radio 021, 05.Okt.2013

Marokanska policija je uhapsila tinejdžerku i tinejdžera zato što su na društvenoj mreži Fejsbuk objavili sliku na kojoj se ljube.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.