Udruženje SKOJ traži zabranu neonacističkog koncerta u Beogradu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 20.Feb.2022, 13:47

Udruženje SKOJ traži zabranu neonacističkog koncerta u Beogradu

Udruženje “Savez komunističke omladine Jugoslavije” (SKOJ) zatražilo je 20. februara zabranu koncerta muzičarke iz Švajcarske Eviger Šturm (Ewiger Sturm) u Beogradu, zbog toga što izvodi pesme sa neonacističkom tematikom. U saopštenju objavljenom na Fejsbuku, SKOJ je ocenio da je reč o neonacističkom ženskom solo projektu koji izvodi obrade rasističkih i ksenofobnih RAC (Rok protiv komunizma) bendova, koračnicu 33. SS divizije sačinjene od francuskih dobrovoljaca i "razne druge numere...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

SKOJ najavio proteste ako vlast ne zabrani neonacistički koncert u Beogradu

Izvor: Radio 021, 20.Feb.2022

Nevladina organizacija Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) zatražila je danas zabranu koncerta na kome treba da nastupi muzičarka iz Švajcarske Eviger Sturm.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.