Vučić iz Minhena poručio: Glavna vest smrt Navaljnog VIDEO

Izvor: B92, 16.Feb.2024, 19:40

Vučić iz Minhena poručio: Glavna vest smrt Navaljnog VIDEO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti iz Minhena gde učestvuje na 60. Minhenskom bezbednosnom forumu.

On se u Minhenu sastao sa mnogim svetskim zvaničnicima.

Na početku svog obraćanja on je podsetio da je danas imao važne sastanke sa brojnim zvaničnicima.

"Danas naporan dan u Minhenu. Mnogo važnih susreta, sa Dejvidom Kameronom, Stjuartom Pičom, Johanesom Hanom, ne tako kratak razgovor sa Ursulom fon der Lajon. Važan sastanak sa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ljudima iz EBRD, za nas važan iz mnogo razloga, i sa mnogim političarima iz regiona i sveta. Prisustvovapo sam govoru Kamale Haris," napomenuo je Vučić.

Istakao je da je sa Dejvidom Kameronom razgovarao o situaciji na Kosovu i Metohiji, i da ga sutra čeka sastanak sa Boreljom.

"Danas jesam razgovarao, to je bila jedna od najvažnijih tema, i bio je dobar i korektan razgovor," rekao je Vučić.

Dodao je da se razgovaralo i o regionu i ekonomiji.

"Imali smo danas četiri važne teme sa Britancima: KiM, region, bilaterala i ekonomija. Kad me pitate za Kosovo, uvek razmišljam o KiM i o ekonomskom razvoju Srbije," istakao je.

Rekao je da je jedna od najzastupljenijih tema smrt Alekseja Navaljnog.

"Sa Zederom sutra strašno važan razgovor. Zeder je izuzetno moćan, jedan od najmoćnijih ljudi Nemačke, ja ću razgovarati sa njim o tome da on dođe u Srbiju za 15-20 dana," kaže Vučić.

Vezano za situaciju na KiM, kaže da očekuje da će Nemci biti oštriji prema nama, ali da će za nijansu bolje moći da nas razumeju.

"Oni neće promeniti svoj stav nikada. Da ne prodajem maglu našem narodu. Samo je pitanje da li će želeti bolje da razumeju našu poziciju. Čuo sam da je zbog poteza Prištine i Velika Britanija uputila oštro pismo. Na kraju, mi moramo narodu novac da damo. Mi novca imamo, samo moramo da ga dostavimo. Zašto su taj put izabrali nisam siguran, ali sam siguran da je teško našem narodu na KiM," rekao je Vučić.

Istakao je da o sastanku koji je bio veoma važan, kako za njega, tako i za Srbiju ne može da govori, ali je istakao da se radi o sastanku na kom je bilo reči o ekonomskom prosperitetu Srbije.

Osvrnuo se i na izbore.

"Čestitali su neki koje nisam video ranije," rekao je.

O izjavama "Proglasa" Vučić je istakao:

"Ti uslovi pokazuju stepen njihovog neznanja i bahatosti. Oni danas imaju uvid u birački spisak. I to možete da proverite i danas i uvek. Nikada ništa neće da urade, osim što će da lažu za adrese. Tako su i žive proglašavali mrtvima, što je strašno. Sve je to upakovano zbog jedne stvari. Oni hoće da ukinu Zakon i da kažu da je njihova politička želja i volja jer su oni tobož moralna veritkala društva.

"Mi smo odlučili nema izbora, ako se Vučićevo ime pojavi".

Hvala vam što priznajete da me nikad nećete pobediti. U skladu sa zakonom je da bilo koja lista nosi bilo koje ime. Kažu oni " Vučić se ne ponaša protivzakonito, već je problem što ne možemo da ga pobedimo".

Dodao je da neće bilo čija politička volja da ruši zakone naše zemlje.

"Neće bilo čija politička volja da ruši institucije Srbije i da ruši zakone naše zemlje, ako budemo imali nove izbore u Beogradu, a čekaće se do 2, 3. marta, kada je krajnji rok za formiranje gradske skupštine, onda postoji rok od 45 do 60 dana za održavanje izbora," naveo je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Facebook,   Twiter

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vučić iz Minhena: Šta god da radimo, u glavni nam je 2027. i EXPO

Izvor: B92, 16.Feb.2024

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se danas javnosti iz Minhena...Kako je istakao, šta god da radi u glavi mu je Ekspo i 2027 i neki ne lako dostižni ciljevi za koje je rekao da će ih Srbija dostići, poput BDP-a i prosečnih plata i penzija, za šta je potrebno mnogo investicija...Predsednik...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.