Vučić: Ovo će biti čudo VIDEO

Izvor: B92, 21.Apr.2023, 12:03

Vučić: Ovo će biti čudo VIDEO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je polaganju kamena temeljca za izgradnju novog sportsko-rekreativnog centra "Radnički" u Beogradu.

"Samo hala će primati oko hiljadu ljudi", rekao je Vučić.

Predsednik Vučić trenutno obilazi gradilište, gde je upoznat o tome kako će izgledati sportsko-rekreativni centar.

"Ima li ovde mesta za tolike kvadrate", upitao je predsednik, na šta je dobio odgovor da su brojke impresivne.

"Ovo nisu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mala ulaganja ali sam srećan što to možemo da uradimo. Koliko? 25,2 miliona evra, a počeli smo da računamo od 4 miliona evra", rekao je on.

"Duda je uradio veliku stvar, ovo je ostvarenje njegovog velikog sna. Radnički je legendarni klub. Ovde će se igrati 17 sportova. Radnički je osnovan 1920. godine", istakao je Vučić.

Predsednik je istakao da je infrastrukturno podizanje Srbije.

"Nije ovo pitanje talenta dečaka i devojčica koji treniraju. Kada bude gotovo biće veličanstveno, i vrlo važno da mladi mogu da rade nešto tako lepo. Dovešćemo mnogo mladih i talentovanih ljudi. Ovo su infrastrukturne stvari koje će da budu čudo", rekao je Vučić.

"Za dve godine verujem da ćemo ovo da završimo. Ovo će biti za uživanje svima", najavio je Vučić.

Predsednik Srbije se obratio javnosti.

"Mnogo sam srećan što sam danas ovde", rekao je Vučić.

"Mi smo kao država izdvojili veliki novac za gradnju multifunkcionalnog objekta koji će za dve godine biti izgrađen i otvoren", rekao je on.

Predsednik je predložio da ova dvorana dobije ime po legendarnom Dudi Ivkoviću.

On je svečano položio vremensku kapsulu koja je označila početak radova.

Projektom je predviđena izgradnja savremenog sportskog objekta sa dvoranom kapaciteta od 1.025 gledalaca, uključujući administrativni deo i niz pratećih komercijalnih namena.

Prema navodima, sportski kompleks će imati ukupnu bruto izgrađenu površinu od 18.753 kvadratnih metara, od čega 11.850 kvadratnih metara čini nadzemni deo, a 6.904 m2 je u podzemnim etažama.

Posedovaće multifunkcionalnu sportsku dvoranu sa 1025 mesta, predviđenu za održavanje košarkaških, rukometnih i odbojkaških utakmica kao i drugih manifestacija koje ne moraju biti isključivo sportske.

U okviru ove funkcionalne celine nalazi se i ulazni hol sa biletarnicom, toaletima za posetioce, punktovima za osveženje i fast food-om, i svi i prateći sadržaji (svlačionice sa sanitarnim prostorijama i tuševima za dva tima, trenere, sudije, delegate) i prostorijama za ambulantu, ostave za rekvizite i slicno.

Ispod sportske dvorane projektovana je garaža u tri etaže ukupnog kapaciteta 187 parking mesta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Lalatović se osvetio Radničkom

Izvor: B92, 21.Apr.2023

Fudbaleri Mladosti GAT pobedili su u gostima niški Radnički sa 1:0 u prvom kolu plej-auta Superlige Srbije...Strelac odlučujućeg gola bio je Saša Marković u 58. minutu...Ekipa Nenada Lalatovića je zabeležila petu pobedu u prvenstvu i sa 23 boda zauzima 14. poziciju. Radnički je na 11. mestu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.