Vlahović nemoćan u Milanu – Inter korak bliže Skudetu

Izvor: B92, 04.Feb.2024, 20:53

Vlahović nemoćan u Milanu – Inter korak bliže Skudetu

Fudbaleri Intera pobedili su Juventus 1:0 (1:0) u derbiju 23. kola italijanske Serije A.

Derbi dve provplasirane ekipe na tabeli italijanskog šampionata igrao se u Milanu na "Đuzepe Meaci", a ovim trijumfom neroazuri došli su korak bliže Skudetu.

Inter je tokom celog meča imao kontrolu, bio je bolji rival, ali je tri bioda upisao zahvaljujući autogolu Federika Gatija iz 37. minuta.

Milanski velikan sada ima 57 bodova na prvom mestu uz meč manje, dok >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je torinska ekipa ostala na 53 sa utakmicom više.

Već od prvog minuta Inter je krenuo ofanzivno, vršio je presing na Juventus, pa se igrao samo pred golom torinske ekipe.

Opsedali su neroazuri protivnički kazneni prosto, pokušavali su Tiram i Dimarko, ali su se defanzivci "Stare dame" izenli sa svim naletima Intera, koji je imao podršku krcatog stadiona.

Videla se nervoza u redovima ekipe Masimilijana Alegrija, jer im je više od 20 minuta igre bilo potrebno da kreiraju konkretnu šansu.

Vidno indisponiran bio je i Dušan Vlahović, koji je već u osmom minutu dobio verbalnu opomenu od sudije zbog žestokog starta nad Pavarom.

Samo 11 minuta kasnije još jednom je grubo startovao nad rivalom, ali ovaj put nije se izvukao samo sa usmenom opomenom. Uz to je imao i komentar na odluku, pa je sudija lako pokazao žuti karton.

Na drugoj strani, Inter je najbolju priliku za gol imao u 25. minutu, kada je Tiram ostao sam na petercu, ali su ga u šutu omeli defanzivci Juventusa, a već viđela lopta u mreži završila je pored stative.

Samo pet minuta kasnije Juventus je imao prvu, pravu i veliku šansu za vođstvo. Vlahović je dobio odlilčan pas od Mekejnija, ali je očajno primio loptu, nije mogao najbolje da šutira i izblokirao ga je protivnički čuvar.

U 35. minutu Filip Kostić je uputio šut ka golu, ali je odbrana Intera uspela da ga izblokira. Samo 120 sekundi kasnije, Juventus je kapitulirao od svoje ruke.

Federiko Gati je nesmotreno reagovao posle centaršuta Intera i spakovao je loptu u sopstvenu mrežu, pa je od 37. minuta domaći tim poveo 1:0 i tim rezultatom završeno je prvo poluvreme.

Drugo poluvreme donelo je mnogo atraktivniji fudbal i žestok tempo, gde su obe ekipe izašle visoko i samo su nizale šanse na obe stara.

Inter je imao više prilika da reši ovaj duel, odlepi se na dva gola višak, a najbolje šanse nisu iskoristili Čalhanoglu u 57. minutu, kada je samo nekoliko centimetara delilo od gola, ali i Barela u 68. minutu, kada mu je Ščesni odbranio projektiv.

Samo minut ranije Federiko Gati je mogao da se iskupi za autogol, ali je i njegov udarac završio pored stative.

Do kraja meča nije bilo promene rezultata, pa je Inter pred svojim navijačima mogao da slavi veliku pobedu, kojom se prbližio trofeju namenjenom šampionu Italije.

Serija A, 23. kolo:

Nedelja:

Torino – Salernitana 0:0

Napoli – Verona 2:1 (0:0)

Kvarachelija 88, Ngong 79 - Kopola 72

Atalanta – Lacio 3:1 (2:0)

Pašalić 16, Ketelare 43, 76 - Imobile 84

Inter – Juventus 1:0 (1:0)

Gati 37 ag

Ponedeljak:

20.45 Roma – Kaljari

Petak:

Leče – Fiorentina 3:2 (1:0)

Uden 17, Pikoli 90, Dorgu 90+2 – Mandragora 50, Beltran 68

Subota:

Empoli – Đenoa 0:0

Udineze – Monca 0:0

Frozinone – Milan 2:3 (1:1)

Sule 24, Maciteli 65 – Žiru 17, Gabija 72, Jović 81

Bolonja – Sasuolo 4:2 (1:2)

Viti 24ag, Fabijan 73, Ferguson 83, Salemakers 86 – Torstved 13, Volpato 34

Sva dešavanja iz Milana mogli ste da pratite u LIVE BLOG-u na B92.net:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Sigurna pobeda Atalante protiv Lacija

Izvor: B92, 04.Feb.2024

Fudbaleri Atalanta pobedili su Lacio 3:1 (2:0) u 23. kolu italijanske Serije A...Atalanta je već posle prvih 45 minuta imala velikih 2:0, a do prvog gola je stigla u 16. minut kada je Mario Pašalić bio strelac...Na dva minuta pre kraja prvog dela na 2:0 povećao je De Ketelare, a isti igrač bio je...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.