UHAPŠENO SVIH SEDAM OTMIČARA OSAMNAESTOGODIŠNJEG M.J.

Izvor: Kurir, 16.Maj.2010, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UHAPŠENO SVIH SEDAM OTMIČARA OSAMNAESTOGODIŠNJEG M.J.

BEOGRAD - Sedmočlana kriminala grupa, koja je uhapšena zbog otmice M. J. iz Beograda, izvršenje tog krivičnog dela pripremila je preko Fejsbuka, izjavio je zvaničnik beogradske

BEOGRAD - Sedmočlana kriminala grupa, koja je uhapšena zbog otmice M. J. (18) iz Beograda, izvršenje tog krivičnog dela pripremila je preko Fejsbuka, izjavio je zvaničnik >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << beogradske policije Zoran Kovačević.

On objasnio da je na Fejsbuku petnaestak dana pre otmice otvoren lažni profil sa imenom Sandra Savić preko kojeg su mladića namamili da dođe na sastanak  na Novi Beograd.

Kontakt je ostvaren preko na Fejsbuku postavljenog profila prijatelja oštećenog, precizirao je Kovačević.

Oteti mladić došao je u društvu prijatelja kod hale sportova na Novom Beogradu 8. maja uveče a potom se odvojio od njega  i otišao da razgovora sa devojkom iz bande.

Oko 19 sati dva muškarca,  koja su se predstavila kao policajci,  legitimisali su ga, stavili su mu lisice i i ubacili ga  u gepek.

Prijatelj M.J. čekao ga je oko sat vremena i  otišao kući.

Otetog mladića zatvorili su u vinski podrum dubine 50 metara u iznajmljenoj kući u Sremskoj Kamenici.  Sve vreme bio je u mraku. Policija je morala da prođe kroz sedmoro vrata da bi došla do njega.

Iste večeri kada je mladić otet, otmičari su se oko 23 sati javili njegovom ocu i tražili 150.000 evra za otkup, naveo je Kovačević, dodajući da je otac oštećenog odmah obavestio policiju.

Otmičari su bili u kontaktu sa porodicom otetog i drugi rok za isplatu bio je u petak 11. maja, ali smo uspeli da ga prolongiramo, dodao je Kovačević, navodeći da su otmičari uhapšeni u subotu.

MUP je saopštio da su uhapšeni policijski službenik Ministarstva unutrašnjih poslova Darko Amanović (20)  i Milan Dimitrijević (20), Radivoje-Saša Vučković (21), Filip Ilić (21), Vanja Ninković (20), Filip Janković (21) i Kristina Lazović (21), svi iz Beograda.

Dvojica otmičara uhapšena su u kući gde bio zatvoren M.J, a ostali u Beogradu, naveo je Kovačević. Kovačević je dodao da je među uhapšenima i student policijske akademije, koji je jedan od dvojice organizatora kriminalne grupe.

Po Kovačeviću, otmicu je organizovao i Milan Dimitrijević, dok je ostalih pet članova služilo za logistiku.

Zdravstveno stanje otetog mladića, s obzirom u kakvim je uslovima bio šest dana, dobro je, rekao je Kovačević, dodajući da su otmičari mladića hranili burekom i da je povremeno neko bio s njim u podrumu.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.