UHAPŠEN AUSTRIJANAC IZ OKOLINE GRACA: Pretio da će ubiti Sebastijana Kurca, policija brzo reagovala

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jun.2021, 13:20

UHAPŠEN AUSTRIJANAC IZ OKOLINE GRACA: Pretio da će ubiti Sebastijana Kurca, policija brzo reagovala

Za sada nisu poznati motivi za izrečene pretnje.

Jedan 41-ogodišnji Austrijanac iz okoline Graca uhapšen je pošto je pretio austrijskom kancelaru Sebastijanu Kurcu ubistvom, kao i podizanjem palate Hofburg, u kojoj su sedište vlade i predsednika države, u vazduh.

Uhapšeni je preko svog fejsbuk profila uputio pretnje, a pošto je poznat policiji pretnja je shvaćena veoma ozbiljno, pa je naloženo njegovo hapšenje, saopštila je policija pokrajine Stajerske.

Naime, policija u njegovoj opštini nije, zbog ranijih događaja, mogla isključiti da bi mogao pokušati sprovesti u delo pretnju, državno tužilaštvo izdalo je nalog za hapšenje.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.