U toku završni radovi na novom beogradskom skveru: Uskoro stiže i spomenik FOTO

Izvor: B92, 16.Apr.2021, 17:55

U toku završni radovi na novom beogradskom skveru: Uskoro stiže i spomenik FOTO

U toku su završni radovi na skveru koji se nalazi između ulica Gundulićev venac, Drinčićeva, Palmotićeva i Bulevara despota Stefana.

Na njemu će naredne nedelje biti postavljen spomenik despotu Stefanu Lazareviću, objavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić na svojoj Fejsbuk stranici.

Podsetimo, na platou će, na centralnom mestu, biti postavljen spomenik despotu Stefanu Lazareviću, jednom od >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << najznačajnijih vladara u čije vreme je Beograd, osim

što je proglašen glavnim gradom Srbije, postao i značajan trgovinski, kulturni, politički i vojni centar.

Prilaz samom spomeniku sugrađanima će biti omogućen sa kružnog dela trotoara iz pravca ulice Bulevar despota Stefana.

Predviđenu obradu zastora platoa oko spomenika, činiće bele mermerne kvadratne ploče i kameni masivi ivičnjaka. Predviđeno je da zastor trotoara bude napravljen od sivog granita kombinacijom dve veličine ploča.

Zelene površine činiće travne trake, formirane postavljanjem travnog busena sa jedne strane i sadnjom perena sa druge strane.

U zoni trotara, iza spomenika, predviđena je sadnja šest, visokokvalitetnih, drvoredne sadnice Tilia cordata “Greenspire“, koje će biti simetrično locirane u odnosu na široke skalinete.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

RADOVI PRI KRAJU Završava se skver na Gundulićevom vencu gde će biti postavljen spomenik despotu Stefanu Lazareviću, a evo kako će da izgleda statua (FOTO)

Izvor: Blic, 16.Apr.2021

Spomenik despotu Stefanu Lazareviću biće otkriven sledeće nedelje, a u toku su završeni radovi na skveru između ulica Gundulićev venac, Drinčićeva, Palmotićeva i Bulevara despota Stefana gde će statua i biti postavljena.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.