U Tuzli usvojeni zaključci za prevazilaženje krize

Izvor: Blic, 09.Feb.2014, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Tuzli usvojeni zaključci za prevazilaženje krize

Kolegijum Tuzlanskog kantona, odakle su krenule demonstracije koje su se potom proširile na više gradova Federacije BiH, održao je danas sastanak sa predstavnicima Udruženja nezaposlenih tog kantona „Bolje sutra“ i neformalne Fejsbuk grupe „Udar“ i tom prilikom doneto je nekoliko zaključaka u cilju prevazilaženje krize.

Kako je javila lokalna TV Slon, na Kolegijumu je zaključena zajednička opredeljenost da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se stanje u tom kantonu menja i popravlja u skladu sa Ustavom i zakonom.

Podržani su i opravdani protesti građana, a osuđeno je nasilje u bilo kom obliku i sa bilo čije strane.

Kolegijum je sa predstavnicima udruženja i Fejsbuk grupe usaglasio stav da su učinjeni prvi koraci za rešvanje stanja u tom kantonu i da problem treba nastaviti dijalogom.

U narednih 10 dana će, kako se navodi, kroz razgovore i konsultacije svih zainteresovanih, biti predloženi kandidati za mandatara i članove Vlade Tuzlanskog kantona, koji će otom biti potvrđeni na sednici Skupštine.

Dogovoreno je i da se dijalogom nastavi kontinuirano rešavanje problema radi sto bržeg iznalaženja najboljih i najefikasnijih rešenja.

Nakon trodnevnih demonstracija započetih zbog, kako se tvrdi, socijalnih raloga, premijer tog kantona Sead Čaušević podneo je ostavku.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.