U Kaluđerici pronađen maslac

Izvor: Njuz.net, 25.Feb.2011, 18:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Kaluđerici pronađen maslac

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeMaslac odbio da napusti zamlju

BEOGRAD, 25. februar 2011.  (Be92, Njuz) – Sinoć oko 19 časova u prodavnici „Višnjica“ u ulici Ivana Tobića u Kaluđerici, maloletni K. Š. iz Beograda na gondoli sa mlečnim proizvodima pronašao je pakovanje putera od 125 grama srpskog proizvođača „Imlek“.
Ovaj neverovatan događaj privukao je pažnju meštana Kaluđerice koji su preko društvene mreže Fejsbuk razglasili ovu vest te mahnito pohrlili u dotičnu prodavnicu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << Međutim, maslaca više nije bilo. K. Š. je očigledno imao sreće, a za Njuz i Be92 šefica prodavnice Maja Gačanović izjavila je da se očigledno radi o obećanju premijera Mirka Cvetkovića da od nove godine neće biti nestašica i da je to pakovanje na njihov raf dospelo zahvaljujući tom obećanju. Prvobitno, međutim, nije bilo jasno kako se to nije dogodilo i u ostalim prodajnim mestima u Srbiji i kako se u prodavnici „Višnjica“ našao samo jedan pakovanje ovog proizvoda.
Proizvođači mlečnih proizvoda iz cele Srbije saglasili su se radi o povremenoj pojavi bega maslaca iz kamiona namenjenom ruskom tržištu. Naime, kako se ističe u Udruženju mlečnih prerađivača, u poslednje vreme se događa da poneko pakovanje putera iz patriotskih razloga ne želi da napusti zemlju i krišom se uvuče u raf neke srpske firme dok ne bude prodato i zatim pojedeno.
Na nesreću patriotski nastrojenog maslaca, saznajemo da maloletni K. Š. pripada porodici ukrajinskog porekla. Ovo saznanje pokrenulo je novu grupu na Fejsbuku u kojoj se od ukrajinske porodice traži da rodoljubivi maslac ustupe komšijama Srbima.
Nismo uspeli da stupimo u kontakt s porodicom, ali, kako saznajemo od komšija, radi se o lojalnim i korektnim ljudima pa se očekuje da puter završi na pravom mestu.
Pavle Ćosić

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.