Tviter i Fejsbuk suspendovali naloge protiv protesta

Izvor: Večernje novosti, 20.Avg.2019, 01:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tviter i Fejsbuk suspendovali naloge protiv protesta

Tviter i Fejsbuk suspendovali su brojne informacione operacije, za koje veruju da ih podržava kineska vlada i da potiču iz Kine u pokušaju da sabotiraju proteste u Hongkongu, saopštile su danas te kompanije Tviter i Fejsbuk suspendovali su brojne informacione operacije, za koje veruju da ih podržava kineska vlada i da potiču iz Kine u pokušaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << da sabotiraju proteste u Hongkongu, saopštile su danas te kompanije.Tviter je naveo da je suspendovao 936 naloga i operacija za koje veruje da su koordinisane akcije koje potiču od kineskih vlasti, prenosi Rojters.U saopštenju se dodaje da su ti nalozi samo najaktivniji deo kampanje i da je veća mreža puna spamova sa oko 200.000 naloga bila suspendovana pre nego što su nalozi postali aktivni.PROČITAJTE JOŠ - Si grdi "strane sile" za nasilje u HongkonguFejsbuk je saopštio da je ukinuo naloge i stranice nakon što je dobio dojavu od Tvitera.Fejsbuk tvrdi da je istragom došao do linkova koji vode do osoba povezanih sa kineskom vladom.PROČITAJTE JOŠ - OVO SU DEMONSTRANTI IZ HONGKONGA: Mladi su i obrazovani, evo koga mrze i šta ih motivišeTviter je objavio primere postova čiji je cilj bio da potkopaju proteste, a u jednom od njih uz fotografiju demonstranata koji su upali u zgradu honkoškog parlamenta piše: "Da li su ovi ljudi koji su demolirali skupštinu ludi ili izvlače korist od loših momaka? To je potpuno nasilno ponašanje, ne želim vas radiklane ljude u Hong Kongu. Gubite se odavde!"Fejsbuk je objavio post u kojem korisnik demonstrante nazva bubašvabama i tvrdi da su oni odbili da pokažu lica.Protesti u Hongkongu, koji su jedan od najvećih izazova za kineskog predsednika Si Đinpinga od kada je došao na vlast 2012. godine, počeli su u junu zbog protivljenja zakonu o ekstradiciji koji omogućava da se osumnjičenima sudi u matičnoj državi Kini.Zakon je u međuvremnu suspendovan,a protesti su prerasli u širu borbu za demokratiju u toj bivšoj britanskoj koloniji koja je 1997. godine vraćena pod kinesku kontrolu.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Twitter i Facebook brišu naloge u vezi sa Hongkongom

Izvor: Mondo, 20.Avg.2019

Obrisana čitava spam mreža sa preko 200.000 naloga protiv honkoških protesta...Twitter i Facebook suspendovali su brojne informacione operacije, za koje veruju da ih podržava kineska vlada i da potiču iz Kine u pokušaju da sabotiraju proteste u Hongkongu, saopštile su te kompanije. Twitter je...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.