Tužilaštvo traži pritvor za Ćosovića zbog paljenja Kurana

Izvor: Blic, 31.Okt.2012, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilaštvo traži pritvor za Ćosovića zbog paljenja Kurana

Predrag Ćosović iz Beograda uhapšen je zbog sumnje da je izvršio krivično delo izazivanje mržnje i netrpeljivosti, jer je na svom fejsbuk profilu u ponedeljak postavio fotografiju na kojoj se vidi kako pali muslimansku versku knjigu Kuran i danas bi trebalo da bude priveden istražnom sudiji na saslušanje.

Tužilac za visoko tehnološki kriminal Branko Stamenković rekao je Tanjugu da će tužilaštvo danas podneti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zahtev sudu za sprovođenje istrage i određivanje pritvora Ćosoviću zbog težeg oblika krivičnog dela izazivanje nacionalne rasne verske mržnje i netrpeljivosti.

Taj oblik dela podrazumeva "izlaganje poruzi nacionalnih, etničkih ili verskih simbola kao i oštećenje tuđe stvari i spomen obeležja".

Za to krivično delo zaprećena je kazna od jedne do osam godina, napomenuo je Stamenković.

On očekuje da će policija Ćosovića danas privesti istražnom sudiji Višeg suda u Beogradu na saslušanje, koji će odlučiti o zahtevima tužilaštva za visoko tehnološki kriminal da se protiv njega sprovode istraga i da mu se odredi pritvor.

Stamenković je napomenuo da je u ponedeljak 29. oktobra Tužilaštvo za visoko tehnološki kriminal došlo je do informacija da je Ćosović na svom fajs buk profilu postavo fotografiju na kojoj se vidi kako drži Kuran i toj svetoj knjizi prinosi upaljač radi paljenja.

Uprava za javni red i mir je u utorak identifikovala Ćosovića i uhapsila ga, saslušala ga u policiji u prisustvu tužioca, napomenuo je Stamenković.

Povezane vesti: Uhapšen zbog paljenja Kurana Zapaljeno romsko naselje u Marseju Berlin: Zapalio momka svoje ćerke Na granici Hrvatske i Crne Gore zaplenjen 21 kilogram hašiša Uhapšen osumnjičen za paljenje automobila u Boru

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tužilaštvo traži pritvor za navijača zbog paljenja Kurana na Fejsbuku

Izvor: Blic, 31.Okt.2012

Predrag Ćosović iz Beograda uhapšen je zbog sumnje da je izvršio krivično delo izazivanje mržnje i netrpeljivosti, jer je na svom Fejsbuk profilu u ponedeljak postavio fotografiju na kojoj se vidi kako pali muslimansku versku knjigu Kuran i danas bi trebalo da bude priveden istražnom sudiji na...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.