Tuženi Google, Apple, Facebook, Yahoo...

Izvor: B92, 13.Dec.2010, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tuženi Google, Apple, Facebook, Yahoo...

Kompanija Interval Licencing, vlasnik određenog broja informatičkih patenata, objavila je da će preformulisati tužbu zbog kršenja četiri patenata, koju je podnela protiv jedanaest IT kompanija, prenosi Tanjug.



Sud u Sijetlu, kome je ova kompanija podnela tužbu, odbacio je zahtev za njeno razmatranje zbog određenih nepreciznosti, preneli su francuski elektronski mediji, a podnosilac ima rok do 28. decembra da je preformuliše.

Interval Licencing >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je tužbu zbog krađe patenata podneo krajem avgusta, i to protiv kompanija AOL, Apple, eBay, Facebook, Google, Netflix, OD (Office Depot), OM (OfficeMax), Staples, Yahoo i YouTube.

Ono što je u ovom slučaju naročito zanimljivo je da je osnivač kompanije Interval Licencing, Pol Alena, jedan od osnivača Microsofta.

Apple i Google tužbu smatraju neosnovanom i podneli su zahtev za njeno anuliranje.

Tekst tužbe možete videti ovde.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.