Trivan posle pretnji Stankovića: On je bivši savetnik; Brnabićeva: To je sada moj problem

Izvor: B92, 12.Jul.2020, 12:32

Trivan posle pretnji Stankovića: On je bivši savetnik; Brnabićeva: To je sada moj problem

Srđan Stanković, za kojeg ministar Goran Trivan kaže da više nije njegov savetnik, pozvao je putem Fejsbuka na nerede i rušenje vlasti.

On je izneo i uvrede na račun predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Stanković je putem te mreže "predložio" plan protesta, i demonstrante poziva da se ne okupljaju ispred skupštine, nego da izađu na autoput i blokiraju sistem.

Ministar zaštite životne sredine saopštio je da je Stanković njegov bivši >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << savetnik, ali ne navodi od kada i zašto to više nije, kao i da nema nikakve veze sa SPS-om.

Trivan dodaje da je skandaloizno i neprihvatljivo da bilo ko, a ponajmanje onaj koji je radio u državnim institucijama poziva na njihovo rušenje, nasilje i ugrožavanje države Srbije.

SPS je čvrst partner SNS sa kojom zajedno izgrađujemo stabilnu i jaku Srbiju, istakao je Trivan i dodao da ta stranka odlučno stoji uz sve državne organe u zaštiti ustavno-pravnog poretka i bezbednosti svih građana Srbije, a protiv nasilja, destrukcije i terorizma.

Premijerka Brnabić oglasila se povodom pretnji i uvreda koje je izneo Srđan Stanković, za koga ministar Trivan kaže da je bio savetnik njegovog ministarstva.

Ona je rekla da ne razume kako neko ima obraza da sedi u vladi, prima platu, a onda takve uvrede govori o predsedniku.

"To je sada moj problem, očekujem da čujem reakciju ministra Trivana, pozvaću ga. Videću da li je pozvao predsednika da se izvini i pruži objašnjenje", rekla je ona.

Ističe da Stojanovića dugo zna, a i da je dugo bio u nevladinom sektoru i da zna da je mnogo toga što je radio zavislo od javnog novca i da mu se „ javni novac nikada nje gadio".

"Ovako sedite u vladi, primate platu i moram da kažem da se divim predsedniku što sve to trpi iz dana u dan od takvih ljudi, moralnih patuljaka preko Tvitera", rekla je premijerka za tv Pink.

Kaže da se nada da takve više neće morati da vidi u vladi i radi sa njima, a da će se sve ostalo videti dalje.

Ovakve situacije, kaže pokažu, kakav je ko moralno i politički.

"Posle kiše dođe sunce, pobedićemo i ovo i izaćićemo jači a onda ćemo pogledati te moralne gromade kako je ko reagovao i pozicionirao se i verujem da će svaka sledeća vlada biti snažnija i da ćemo imai bolje saradnike", rekla je ona.

Upitana i o informacijama d aje na protetsima bio i sin nekadašnjeg ministra Petra Škundrića funkcionera SPS-a ona je kazala da će za to pitati kolegu Ivica Dačića a da veruje da će to učiniti i predsednik Vučih.

Okarakterisala je takve primere kao "neoprostivu lakoću neodgovornosti".

„To su u moralne gromade sedeti u vladi i imati benefite, vozače sekretarice, kabinet… To je ta neoprostiva lakoća nedgovornosti podržavati ovakav vid protesta, ljudi koji najbrutalnije uvrede plasiraju na račun Vucuća zahvaljuljući kome možete da sedite u vladi i radite u interesu građana, svakako nije svaki ministar doprineo isto, a mi smo se ubili od posla da bi tokom prethodne četiri godine potkrplili rupe" , rekla je premijerka. Navela je da će sve to imati ozbiljne reperkusije. Stanković je putem Fejsbuka pozvao na nerede i rušenje vlasti, a izneo je i uvrede na račun predsednika Vučića.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.