Izvor: Luftika.rs, 25.Feb.2024, 13:38

Trik za čistu veš mašinu: Uz nekoliko kapi sredstva koje svi imamo u kući nema više neprijatnih mirisa

Većina nas ne razmišlja previše o održavanju higijene veš mašine, sve dok iz nje ne izvadimo odeću koja je nedovoljno čista, ili neprijatnog mirisa, iako koristimo odličan deterdžent za pranje.
Zato je u popularnoj Fejsbuk grupi „Mrs Hinch Made Me Do It“ osvanuo je savet za čišćenje veš mašine koji je odmah proglašen genijalnim.
Kada se jedna članica pomenute grupe preselila u novi stan, zgrozio ju je >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << prizor prljave i zapuštene veš-mašine.
Zatražila savet kako da joj vrati stari sjaj, jer se ispostavilo da je savršeno ispravna i da joj je potrebno samo generalno čišćenje.
Neko joj je savetovao da pokuša s tekućim deterdžentom za ručno pranje posuđa, prenosi Krstarica.
Žena je poslušala savet i oduševila se rezultatom, koji je podelila na Fejsbuku.
Starom četkicom za zube i s nekoliko kapi deterdženta za posuđe izribala je tvrdokornu prljavštinu koja se nataložila u rezervoaru, piše Nova.
– Zatim sam upotrebila sodu bikarbonu i sirće kako bih se rešila neugodnih mirisa. Na kraju sam rezervoar (fioku za prašak i deterdžent) i prostor iza njega naprskala sredstvom protiv plesni – otkrila je u grupi.
Takođe, savetovala je da su rezultati još bolji, ako rezervoar pre ribanja umočite u vruću vodu, prenosi „Mirror“.
Njen recept je brzo postao hit, valjda što se mnogi susreću s istim problemom.
Izvor: Nova
Saveti i trikovi za renoviranje dnevne sobe

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.