Traži milijardu dolara odštete od Fejsbuka

Izvor: S media, 04.Apr.2011, 11:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Traži milijardu dolara odštete od Fejsbuka

Američki advokat Lari Klejmen podigao je tužbu protiv Fejsbuka i osnivača tog sajta Marka Cukerberga, i zatražio milijardu dolara odštete, jer je ta društvena mreža dozvolila otvoreni poziv na ubijanje Jevreja.

Prošle nedelje Fejsbuk je zatvorio grupu "Treća palestinska intifada" na zahtev Izraela. Ta grupa, koja je javno pozivala na ubijanje Jevreja, imala je preko 3.000 članova, pa >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << je e, advokat iz Vašingtona, odlučio da podigne tužbu protiv Cukerberga i Fejsbuka.

U tužbi koju je podigao, Klejmen je sebe opisao kao Amerikanca jevrejskog porekla koji je aktivan u svim stvarima vezanim za sigurnost Izraela.

Naveo je kako Fejsbuk nije reagovao brzo i obrisao stranicu koja poziva na rat i na ubijanje Jevreja, i da je uklonjena tek nakon pritiska ljudi, uključujući i doplomatske predstavnike. Naime, izraelski ministar za javnu diplomatiju Juli Edelštain zatražio je ukidanje stranice.

"Fejsbuk" ima 250 miliona mobilnih korisnika

Virtuelna devojka za društvene mreže

Kako da budete popularni na Fejsbuku

Iz Fejsbuka su istakli da se ne smatraju odgovornima i da će se boriti na sudu.

"Smatrano je da je to poziv na mirne proteste, iako je korišten termin intifada, koji se povezuje s nasiljem u prošlosti. Osim toga, administratori su odmah uklanjali komentare koji pozivaju na nasilje, tako da nismo imali razloga da uklonimo stranicu. Ali, nakon što su mediji počeli da pišu o toj stranici povećan je broj članova grupe, ali i komentara koji pozivaju na nasilje,zato smo ugasili stranicu", kazao je Ričard Alen, direktor Fejsbuka za Evropu, Bliski istok i Aziju, u odgovoru, prenose američki mediji.

Iz Fejsbuka su još jednom istakli da oni čvrsto stoje pri uverenju da ljudi imaju pravo da izraze svoje mišljenje na toj stranici, ali da neće dozvoliti govor mržnje.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.