The Cure UŽIVO!

Izvor: Mondo, 29.Maj.2019, 15:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

The Cure UŽIVO!

Sutra u podne, direktan prenos koncerta legendarnog benda na Facebook stranici festivala EXIT!

Jedan od najvećih bendova svih vremena The Cure, započeo je proteklog vikenda veliki niz od pet uzastopnih, dugoočekivanih i odmah rasprodatih koncerata u Sidnejskoj operi!

Nakon koncerata održanih 24. i 25, zatim 27. i 28. maja, peti i finalni zakazan je za četvrtak 30. maja, a direktan prenos sutra, tačno u podne po našem vremenu nam donosi EXIT Festival na svojoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Facebook stranici!

Rok giganti The Cure su ove godine udarni hedlajneri EXIT festivala na čijoj glavnoj bini će održati svoj veliki koncert već u četvrtak 4. jula!

Sudeći po reakcijama muzičkih kritičara, koji su prisustvovali nekim od prethodna četiri nastupa u Sidnejskoj operi, Robert Smit i ekipa nikada nisu bili u boljoj formi, a njihova strast i tehnički savršena preciznost i dalje je evidentna, pa se od koncerta na Petrovaradinskoj tvrđavi za koji vlada izuzetno interesovanje, sa punim pravom očekuje da bude istorijski.

Ovaj specijalan serijal nastupa, sa kojim bend obeležava i 30 godina od kultnog albuma "Disintegration", dokazao je vrhunsku formu poznatih muzičara, jer su, osim izvođenja numera sa ovog antologijskog izdanja, te hitova "Pictures of You", "Lovesong", "Lullaby", "Disintegration", uvrstili i pesme koje fanovi nikada nisu imali priliku da čuju uživo, poput “Out of Mind”, “Fear of Ghosts” i “Esten”!

Na Instagramu je čak osvanuo i deo setliste za prvi dan nastupa, prema kojem se vidi da se bend potrudio da fanovima ponudi i veoma retku priliku da uživa u skrivenim biserima njihove bogate diskografije.

View this post on Instagram

24.05.2019 Sydney - Sydney Opera House, Concert Hall (Australia/NSW) "Vivid Live" Encores FB: Ben Macklin #Cure #thecureband #RobertSmith #simongallup #reevesgabrels #rogerodonnell #jasoncooper #bass #guitar #band #70s #80s #90s #newwave #punk #postpunk #dark #goth #gothic #TheCure #thecureenargentina #Rock #pop #alternative #music #Curefans #vividlive #vividsydney #sydneyoperahouse #disintegration

A post shared by The Cure Comunidad Argentina (@cureargentina) on May 24, 2019 at 5:57am PDT

Sajt Sidnejske opere blokiran je u nekoliko navrata usled silne želje obožavatelja da nabave ulaznice za ovaj rok doživljaj, a oni koji nisu uspeli da budu među srećnicima dobili su još jednu priliku kada je objavljen dodatni i finalni datum, 30. maj. Od neverovatnih 100.000 prijavljenih, manje od 10 odsto njih uspelo je da osigura svoje mesto na ovom prestižnom događaju na lokaciji ograničenog kapaciteta!

Australijski Vogue i GQ magazin pisali su o prvom danu nastupa, ovacijama koje je bend dobio na samom početku, kao i “električnoj atmosferi”, dok Smitove vokale opisuju rečima “moćni, opijajući i i tehnički savršeni.” Financial Review dodatno je opisao emotivne reakcije publike: “Ljubav i zahvalnost koju su fanovi iskazali prema sastavu The Cure i ovom albumu bili su opipljivi”, dok je reakciju prisutnih Scenestr magazin opisao kao “ljudske emocije sa svih delova spektra, u svojim najčistijim oblicima.”

Imajući u vidu da ove godine The Cure obeležavaju još jedan veliki jubilej, 40 godina stvaralaštva, kao i da su u martu primljeni u Rokenrol dvoranu slavnih, sutrašnje finale obećava fantastičan prikaz muzičkog umeća ovih profesionalaca. Osim talenta, kod The Cure ni sada ne manjka kreativnosti - najavili su i novi album za ovu godinu, te nije ni čudo da su na svim vodećim svetskim festivalima navedeni kao najveći hedlajneri!

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.