Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Dec.2014, 18:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Thaci: “Razgovao sam s Vučićem o nastavku dijaloga”

Odlazeći kosovski premijer, Hashim Thaci, napisao je na svom Facebook nalogu da se u New York-u sastao sa premijerom Srbije, Aleksandrom Vučićem uoči sednice Saveta Bezbednosti UN-a.

“Upravo sam se u sedištu UN-a sastao sa premijerom Srbije, g. Vučićem a razgovarali smo o nastavku dijaloga, implementaciji postignutih sporazuma u cilju mira i stabilnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << u region. Kosovo ostaje snažno privrženo projektu integracije u EU i dijalogu sa susedima”, naveo je Thaci.

Savet bezbednosti UN večeras će razmotriti situaciju na Kosovu na osnovu redovnog izveštaja generalnog sekretara UN Ban Ki Muna.

Kosovo će predstavljati odlazeći kosovski premijer Hašim Thaci, a Srbiju premijer Aleksandar Vučić.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Savet bezbednosti UN: Susret Vučića i Tačija u Njujorku

Izvor: Kurir, 04.Dec.2014

Naši razgovori nas vode ka rešavanju problema, a ne prema nekoj eskalaciji situacije na Kosovu i Metohiji, rekao je Aleksandar Vučić dodajući da će na sednici Saveta bezbednosti UN govoriti o ulozi Srbije u regionu, o tome da je zemlja stabilizirajući faktor i garant i simbol mira i stabilnosti..NJUJORK...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.