Telo Navaljnog predato njegovoj majci

Izvor: B92, 24.Feb.2024, 17:48

Telo Navaljnog predato njegovoj majci

Telo Alekseja Navaljnog predato je njegovoj majci, saopštila je njegova portparolka Kira Jarmiš.

Ona je navela da će datum sahrane biti naknadno određen.

"Ne znamo da li će vlasti da se mešaju u sprovođenje sahrane na način na koji to porodica želi i na koji Aleksej zaslužuje. Hvala svima koji su insistirali na ovom zahtevu sa nama", navela je Jarmiš na platformi X (Tviter).

Julija Navaljna, udovica ruskog opoziciona Alekseja Navaljnog koji je 16. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << februara umro u zatvoru u Rusiji, zatražila je ranije danas od ruskih vlasti da predaju njegovo telo radi sahrane.

Dodala je da porodica želi da Navaljnog sahrani u skladu sa pravoslavnim običajima.

Kancelarija Federalne kazneno-popravne službe Rusije za Jamalo-Nenecki autonomni okrug saopštila je da se Navaljni osećao loše posle šetnje u kaznenoj koloniji Polarni vuk i izgubio svest, nakon čega je preminuo posle neuspešne reanimacije, kao i da se istražuje tačan uzork smrti.

Podsetimo, najglasniji kritičar Kremlja Aleksej Navaljni je po dolasku na aerodrom Šeremetjevo u Moskvi, 17. januara 2021. godine, priveden.

Takođe, podsetimo, Navaljni je pre hapšenja boravio u Nemačkoj, gde je prebačen u avgustu, pošto mu je naglo pozlilo tokom leta avionom u Sibiru. Laboratorije u zapadnoj Evropi zaključile su da je Navaljni otrovan nervnim agensom iz porodice novičoka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Tajani izabran za novog lidera Berluskonijeve stranke

Izvor: B92, 24.Feb.2024

Zamenik italijanskog premijera i ministar spoljnih poslova Antonio Tajani danas je izabran za sekretara partije desnog centra Berlusconi Forza Italia (FI)...Njega su izabrani na kongresu te stranke u Rimu...Tajani je dugo služio kao desna ruka bivšem premijeru Italije Silviju Berluskoniju, prenosi...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.