Teleportujte se uz pomoć Facebooka!

Izvor: Mondo, 06.Nov.2015, 12:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teleportujte se uz pomoć Facebooka!

Popularna društvena mreža će u budućnosti predstaviti uređaj koji će vam pomoći da se teleportujete bilo gde - virtuelno.

Ne postoji zaljubljenik u tehnologiju koji bar jednom nije sanjao da se teleportuje negde. Sudeći prema izjavama Majka Šroupfera iz kompanije Facebook, on želi da da to postane realnost do 2025. godine. Donekle.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Facebook želi da napravi uređaj koji će vam omogućiti da budete bilo gde, sa bilo kim, bez obzira na geografske granice.“

Nakon što je kupio Oculus Rift, logično je da Facebook ima u planu da to i iskoristi za nešto što nije usko povezano sa video igrama.

Teleportovanje, ili simulacija teleportovanja, izgleda da baš odgovara. Ideja, prema Šroupferu, je da se prevare vaša čula kako biste mislili da je virtuelni svet zapravo stvaran. To je najveći izazov.

Kreiranje lepih svetova u VR-u nije toliko teško. Naterati korisnike da veruju da su deo toga je nešto sasvim drugo.

Pokret, povratne informacije u realnom vremenu, interakcija između objekata i ljudi, imitiranje okruženja iz stvarnog sveta – su problemi koji ne mogu tako lako da se reše ali Facebook veruje da Oculus Touch kontroleri (koji se očekuju naredne godine) mogu biti od pomoći, piše The Next Web.

Još jedna od prepreka je i kreiranje sadržaja. Da li bi teleportovanje bilo zanimljivo ako je svet u koji želite da se teleportujete ne postoji uopšte?

Za rešavanje ovog problema, Facebook se obratio poznatim filmskim studijima. Oculus zauzima drugačiji stav. Nakon što je kompanija kupila Surreal Vision želi da korisnicima pomogne u kreiranju sopstvenih okruženja.

Surreal Vision tim radi na na prototipu koji prikazuje svet i rekonstruiše ga unutar vašeg VR uređaja.

Šta mislite o ovome? Da li vam se dopada ideja? Gde biste vi voleli da se teleportujete?

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.



Izvor: Oculus

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.