Telefonska komunikacija i internet ponovo nedostupni u Pojasu Gaze

Izvor: Vostok.rs, 05.Nov.2023, 21:50

Telefonska komunikacija i internet ponovo nedostupni u Pojasu Gaze

Telefonska komunikacija i internet ponovo su nedostupni u Pojasu Gaze, izjavio je u nedelju Paltel, palestinski telekomunikacioni provajder.
„Sa žaljenjem obaveštavamo o nedostupnosti svih komunikacionih usluga i interneta u Pojasu Gaze jer su sve ključne rute koje su ranije obnovljene ponovo prekinute od strane izraelske strane“, objavili su na Fejsbuk stranici. Slična izjava stigla je od drugog provajdera u Gazi, Džavala. Paltel i Džaval su prestali da pružaju telekomunikacione usluge u Gazi zbog štete nanešene objektima kao rezultat izraelskih napada 27. oktobra. Pristup ovim uslugama je nastavljen 31. oktobra kada su međunarodne organizacije izrazile zabrinutost zbog nemogućnosti da stupe u kontakt sa ljudima koji borave u Gazi. Tenzije su se rasplamsale na Bliskom istoku nakon što su militanti Hamasa iz Pojasa Gaze napali izraelsku teritoriju, ubivši mnoge Izraelce koji žive u naseljima u blizini granice i otevši više od 200 ljudi, uključujući decu, žene i starije. Hamas svoj napad smatra odgovorom na korake izraelskih vlasti protiv džamije Al Aksa u Jerusalimu. Izrael je proglasio potpunu blokadu Pojasa Gaze i započeo bombardovanje enklave i nekih oblasti u Libanu i Siriji. O sukobima se izveštava i na Zapadnoj obali.     Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: TASS (ž)
 

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.