Међународни фестивал савременог плеса „Tanz Platz“ стиже у СКЦНС Фабрику

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Avg.2023, 19:00

Међународни фестивал савременог плеса „Tanz Platz“ стиже у СКЦНС Фабрику

Међународни фестивал савременог плеса „Tanz Platz“ одржава се од 12. до 19. септембра 2023. године, у СКЦНС Фабрици. Фото: Pixabay/Facebook.com/skcnsfabrika Ово је седмо издање Фестивала, у организацији Студентског културног центра Нови Сад, а програм обухвата плесне перформансе уметника и уметница >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << који долазе из Бугарске, Француске, Велике Бритеније и Србије.
„Tanz Platz„је манифестација чији циљ је да представи младе актере на европској плесној сцени и тенденције у савременом плесу. Настао је уз подршку европске плесне платформе „Aerowaves“, у чијем фокусу су млади и надолазећи плесачи и плесачице савременог плеса, кореографи и кореографкиње, као и остали професионалци који се баве овом уметношћу.
„Aerowaves“,је мрежа плесних фестивала и позоришта основана 1996. године коју чине 42 експерта из подручја савременог плеса из 33 државе Европе. На првом састанку у Лондону 1996. године пристигла су 262 видео-записа из 24 земље. Од тада започиње презентација плесних изведби десет финалиста у склопу Ресолутион фестивала у лондонском позоришту „The Place“.
Двадесет седам година касније, на отворени позив пристиже више стотина кореографија из свих делова старог континента, а финалисти, уз сад већ традиционална извођења у Лондону, своје радове могу представити и на додатних 25 сцена широм Европе.
Толико је, наиме, регистованих партнера унутар платформе коју подржава ЕУ од 2014. године кроз програм Креативна Европа. Тиме је број могућих презентација унутар Аероwавес мреже у једној сезони досегао више од 100 изведби.
Рад мреже „Aerowaves“ почива на уверењу да се млади плесни уметници развијају у сусрету с публиком и уметницима из осталих земаља.
С друге стране, публика остаје оплемењена искуством сусрета с плесном уметношћу која одише оригиналношћу и младалачком индивидуалношћу.
Улаз на све програме је бесплатан.
Детаље и програм фестивала можете погледати на Фејсбук страници СКЦНС Фабрика.
Zgrada Katastra u Novom Sadu (FOTO/VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Међународни фестивал савременог плеса „Tanz Platz“ стиже у СКЦНС Фабрику се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.