Izvor: JUGpress.com, 05.Nov.2019, 22:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tamara Milenković Kerković: Niška policija ne reaguje na prijavu vredjanja i proganjanja na fejsbuku i u stvarnosti

NIŠ

Potpredsednica Pokreta Dveri i profesorka Ekonomskog fakulteta u Nišu Tamara Milenković Kerković objavila je danas na svojoj fejsbuk stranici da nju i njenu ćerku duže od godinu i po dana na fejsbuku vređaju i proganjaju osobe sa više lažnih profila ” najgnusnijim lažima, klevetama i kletvama koje širi na društvenim mrežama, blateći moj lični, profesionalni i politički ugled i narušavajući mir mene >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << i moje ćerke”.

Kerković je napisala da je osoba, čiji je identitet saopštila niškoj policiji ” slala pisma i pošiljke uvredljive i uznemirujuće sadržine i pretila mojim i ćerkinim prijateljima”.

” Više od 30 pratilaca sa Fb, nekih meni poznatih ali i nepoznatih, mi se javilo sa informacijama da im je i lično u inbox pisala pisma iste sadržine. Ko zna koliko je ljudi kojima je i neprijatno da mi o tim uvredljivim porukama javi. Gospođu ne poznajem, niti sam je ikada do sada srela”, objašnjava Kerković.

” Pre gotovo godinu dana, tačnije 11.12.2018. god. uputila sam krivičnu prijavu za krivično delo proganjanja iz čl. 138a KZ RS i dve dopune prijave 14.12.2018.god. Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu koje je aktom KTN 3735/18 20.12.2018.god. prosleđeno Višem javnom tužilaštvu Posebnom odeljenju za visoki tehnološki kriminal. Do sada nije pokrenut postupak niti sam obaveštena o odbacivanju prijave, što je zakonska obaveza Tužilaštva. Policija MUP Niš ni nikon više prijava odbija da postupi bez naloga tužilaštva.

Nije mi do sada na pamet padalo da ovo iznosim u javnost, ali novi sinoćnji napadi uverili su me da od države zaštitu neću dobiti i da je obaveštavanje javnosti ovim putem jedini način da bar opomenem ljude koje uznemirava. A naš horor se nastavlja.

Građani Srbije podeljeni su na one koje vlast štiti i na one koji su bez ikakve zaštite.

Mislite o tome”, poručila je Kerković.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.