TUŽBA za novinare koji su otkrili da Fejsbuk krade podatke! Pogledajte IZVINJENJE Marka Zakerberga!

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Mar.2018, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TUŽBA za novinare koji su otkrili da Fejsbuk krade podatke! Pogledajte "IZVINJENJE" Marka Zakerberga!

Mnogi mu i dalje ne veruju.

Bilo je potrebno dosta vremena pre nego što je Mark Zakerberg odlučio da prekine tišinu i oglasi se povodm skandala sa curenjem ličnih podataka korisnika Fejsbuka.

Tvorac društvene mreže prvo se ljudima objavio putem posta u kom je stajalo:

- Imamo obavezu i odgovornost da zaštitimo vaše podatke, a ako to ne možemo da uradimo, onda vas ne zaslužujemo.

Full page apology from the @ >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << facebook boss in many British newspapers today #cambridgeanalytica pic.twitter.com/z6EG5u6Pgw

— Joe Lynam BBC (@BBC_Joe_Lynam) March 25, 2018

Iako ovaj odgovor na novonastalu situaciju mnogima nije izgledao kao iskreno izvinjenje zbog zloupotrebe ličnih podataka, Fejsbuk se preselio u oflajn svet kako bi uradio upravo to.

Brojne novine u SAD i Velikoj Britaniji u nedelju su imale reklame preko cele strane u kojima se Mark Zakerberg izvinjava zbog zloupotrebe i narušavanja poverenja i toga što Fejsbuk nije ništa uradio da zaštiti svoje korisnike.

- Sada preduzimamo korake kako bismo se postarali da se ovakva stvar više nikada ne ponovi - stajalo je u ovim oglasima.

Ipak, čini se da korisnici društvenih mreža uopšte nisu oduševljeni ovim izvinjenjem, niti veruju u njegovu iskrenost i mnogi od njih tvrde da bi sve izgledalo iskrenije da kompanija nije pretila tužbom novinarima koji su otkrili priču o curenju podataka.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.