Swoon challenge: smrtonosna igra srednjoškolaca

Izvor: Prva.rs, 24.Okt.2014, 12:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Swoon challenge": smrtonosna "igra" srednjoškolaca

"Swoon challenge" je u roku svega nekoliko dana postao viralni hit među hrvatskim srednjoškolcima, a stručnjaci upozoravaju na njegove moguće kobne posledice.
Internetskim prostorom danima kruže video snimci iz hrvatskih srednjih škola u kojima se učenici namerno dovode do nesvestice! Tzv. swoon challenge (engl. izazov padanja u nesvest) poslednja je u nizu viralnih "kružilica", ali ovaj put ne radi se o humanitarnoj akciji s plemenitim ciljem, nego o moguće smrtonosnoj igri, kako >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << upozoravaju stručnjaci.
Sve je krenulo otvaranjem Fejsbuk grupe "Uživo iz zagrebačkih škola", u kojoj srednjoškolci objavljuju fotografije i video snimke "smešnih situacija iz učionica", redom uništavanja školske imovine ili neumesnog vređanja profesora. Šokantna je najnovija "igra" swoon challenge u kojoj učenici sami sebi izazivaju nesvesticu tako što hiperventiliraju, a pri tom ih drugi učenik lupi u prsa i izbije vazduh. Rezultat je odbrambeni mehanizam tela: padanje u nesvest.
Izvor: Ordinacija.hr

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.