Svaki Fejsbuk fan vredi u proseku 174 dolara

Izvor: BKTV News, 21.Apr.2013, 16:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svaki Fejsbuk fan vredi u proseku 174 dolara

Borba za fanove na društvenim mrežama odvija se svakodnevno, a popularnost nekog brenda u poslednje vreme se sve više ogleda i u tome koliko ima pratilaca na Facebooku ili Twitteru.
Kompanija koja se bavi marketingom na društvenim mrežama Syncapse, sprovela je istraživanje koliko ustvari vrede fanovi na Facebooku.
Prema njihovim podacima, Facebookov fan vredan je brendu prosečno 174 dolara.
Rezultate >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << ovog istraživanja prenosi portal Mashable, a ono navodi da ukoliko se rezultati uporede sa 2010. godinom, dobijamo povećanje vrednosti fana za 28 odsto.
Međutim, iako je dobijena prosečna vrednost 174 dolara, ona poprilično varira od brenda do brenda.
Istraživanje pokazuje i kako su tri četvrtine fanova spremne da podele dobro iskustvo o određenom brendu sa svojim prijateljima, kao i da šeruju promocije i popuste. Istovremeno, dve trećine će podeliti i negativno iskustvo.
Syncapse je sproveo ovo istraživanje na 2.000 američkih državljana u januaru i februaru, u sklopu kojeg su se uspoređivali fanovi s ne-fanovima. Poređenje su se odnosila na kupovinu proizvoda, odanost brendu, koliko je osoba voljna preporučiti proizvod i slično.
Izvor: Kamatica
Tweet
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Svaki Fejsbuk fan svedi u proseku 174 dolara

Izvor: Kamatica.com, 22.Apr.2013, 00:30

Borba za fanove na društvenim mrežama odvija se svakodnevno, a popularnost nekog brenda u poslednje vreme se sve više ogleda i u tome koliko ima pratilaca na Facebooku ili Twitteru..

Nastavak na Kamatica.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.