Svaka druga kuća u Srbiji ima računar i internet

Izvor: NaDlanu.com, 23.Sep.2013, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svaka druga kuća u Srbiji ima računar i internet

U Srbiji 59,9 odsto domaćinstava ima računar, što je u odnosu na prošlu godinu povećanje za 4,7 odsto, dok 55,8 odsto domaćinstava poseduje internet priključak, što je rast od 8,3 odsto u odnosu na godinu dana ranije.

Prema najnovijim podacima Republičkog zavoda za statistiku, više od 2,6 miliona lica koristi računar svakog dana, dok više od 2,4 miliona lica svakodnevno koristi internet. Internet se najviše koristi za komunikaciju putem i mejla 70,4 odsto, čitanje ili >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << preuzimanje onlajn novina 69,5 odsto, zatim učesće na društvenim mrežama (fejsbuk i tviter) - 68 odsto dok se najmanje internet koristio za preuzimanje softvera - 27,9 odsto, traženje posla 24,3 odsto i učešće na profesionalnim mrežama -17,4 odsto. Prema rezultatima istraživanja, u poslednjih godinu dana, više od 900.000 građana kupovalo je ili poručivalo robu, odnosno usluge putem interneta, što je u odnosu na prošlu godinu rast od 300.000.Izvor: B92, agencije
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.