Izvor: Blic, 05.Okt.2016, 17:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra završne reči na suđenju Radomiru Počuči

U Višem sudu u Beogradu trebalo bi da se sutra održe završne reči na suđenju Radomiru Počuči povodom optužbi da je pretnjama na Fejsbuku ugrozio sigurnost "Žena u crnom" u martu 2013. godine, kada je radio kao portparol protivterorističe jedinice policije.

Završne reči bi trebalo da iznesu tužilaštvo i Počuca i njegov branilac, nakon čega će sud zakazati izricanje prvostepene presude.

Tokom suđenja Počuča je negirao da je svojim statusom imao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nameru da poziva na lič "Žena u crnom".

Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal ga međutim tereti jer je preko svog Fejsbuk profila 25. marta 2013. pozvao navijače Crvene zvezde, Partizana, Rada i Vojvodine da "ne troše pesnice između sebe", već da se udruže i da pretuku "Žene u crnom" koje su na Trgu republike u Beogradu obeležile 15 godina od zločina nad albanskim civilima na Kosovu.

Pročitajte još:

Počuči je nedavno izrečena presuda kojom je uslovno osuđen na godinu i po dana zatvora na osnovu sporazuma sa tužilaštvom o priznanju krivice za ratovanje u Ukrajini.

Naime, Počuča je prema toj nagodbi za uslovnu kaznu s rokom provere od četiri godine zatvora, priznao da se borio na ukrajinskom ratištu iako to zakoni Srbije ne dozvoljavaju.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sutra završne reči u suđenju Počuči za ugrožavanje sigurnosti Žena u crnom

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Okt.2016

Završne reči u suđenju nekadašnjem portparolu Protivterorističke jedinice MUP-a Radomiru Počuči optuženom za ugrožavanje sigurnosti članicama nevladine organizacije "Žena u crnom" trebalo bi da budu održane u četvrtak, 6. oktobra u Višem sudu u Beogradu, saopštile su danas Žene u crnom...Ta...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

VIŠI SUD U BEOGRADU: Danas završne reči na suđenju Radomiru Počuči

Izvor: Kurir, 06.Okt.2016, 08:51

...Završne reči bi trebalo da iznesu tužilaštvo i Počuča i njegov branilac, nakon čega će sud zakazati izricanje prvostepene presude..Tokom suđenja Počuča je negirao da je svojim statusom imao nameru da poziva na lič "Žena u crnom"..Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal ga međutim...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.