Suosnivači Instagrama odlaze iz kompanije

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Sep.2018, 09:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suosnivači Instagrama odlaze iz kompanije

Suosnivači Instagrama, aplikacije za razmenu fotografija, koju je kupila društvena mreža Fejsbuk, saopštili su da su podneli ostavke, potvrđujući raniju informaciju Njujork tajmsa.

Kevin Sistrom, aktuelni generalni direktor Instagram i Majk Kriger, direktor za tehnološka pitanja, kreirali su tu aplikaciju 2010. godine.

"Majk i ja smo zahvalni za poslenđih osam godima u Instagramu i šešest godina u Fejsbuku... Odlazmo da ponovo ispitujemo našu >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << znatiželju i kreativnosti", napisao je u saopštenju objavljenom na vebsajtu firme Sistrom.

On je rekao da su njih dvojica spremni da otvore novo poglavlje. Nije naveo precizne razloge za odlazak dok više američkim medija pripisuju odlazak neslaganju s šefovima matične kuće Fejsbuka.

Instagram je u junu objavio da je prešao prag od milijardu korisnika, pošto je posebno profitirao od rastuće popularnosti među mladima.

Instagram je kreiran 2010. a zatim ga je Fejsbuk kupio, 2012. godine, i to za milijardu dolara. Instagram je pod podsticajem Fejsbuka u velikoj meri unovčio svoj veliki broj korisnika, dodajući reklame i druge sponzorisane sadržaje.

Dvojica suosnivača WhatsAppa, druge aplikacije koju je Fejsbuk kupio, Jan Kum i Brajan Ekton napustili su Fejsbuk u maju 2018, odnosno 2017. godine, zbog neslagana s šefovima Fejsbuka oko poverljivosti podataka i uvođenja reklama na aplikaciju, preneli su mediji.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kraj ljubavi s Fejsbukom - osnivači Instagrama dali otkaze

Izvor: B92, 25.Sep.2018

San Francisko -- Suosnivači Instagrama, aplikacije za razmenu fotografija, koju je kupila društvena mreža Fejsbuk, saopštili su da su podneli ostavke...Kevin Sistrom, aktuelni generalni direktor Instagram i Majk Kriger, direktor za tehnološka pitanja, kreirali su tu aplikaciju 2010. godine..."Majk...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.