Šugava Rijeko, puna si Srba, ne brini Rijeko, ima još vrba - HDZ-ovka se izvinila VIDEO

Izvor: B92, 03.Okt.2019, 23:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Šugava Rijeko, puna si Srba, ne brini Rijeko, ima još vrba" - HDZ-ovka se izvinila VIDEO

Ivona Milinović iz redova HDZ-a, na Fejsbuku je komentarisala svoje kontroverzno gostovanje u podkastu "Projekt Velebit" Marka Juriča.

"Šta reći, i koju poruku poslati? Svakako se duboko izvinjavam hrvatskoj javnosti koja je čitala moje izjave koje su izrečene upravo u kontekstu osude šovinističkog ponašanja dela Torcide. I ja sam samo čovek, i izvinjavam se zbog pogrešnog izražavanja. Niti to mislim, niti mi je to bila namera reći, ali to što sam izrekla je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bilo pogrešno. Htela sam poručiti upravo suprotno - da je dosta brojanja krvnih zrnaca jer to šteti svim hrvatskim građanima", napisala je u objavi na Fejsbuku.

Ipak, Torcidi se ne želi izviniti jer joj je zasmetao, kako kaže, šovinistički istup na utakmici Rijeka - Hajduk, prenosi Index.hr.

"Međutim, Torcidi se neću izvinizzi zato što uistinu jesam burno reagovala na šovinistički istup u Rijeci kada su na utakmici Rijeka-Hajduk, momci skandirali "Šugava Rijeko, puna si Srba, ne brini Rijeko, ima još vrba". I stojim iza toga da je to strasna politika Torcide i da su u mojoj Rijeci uznemiravali sve normalne navijače Rijeke, nezavisno o nacionalnosti. Neću se izviniti Torcidi niti zato što sam osudila nošenje majica "Ubi Srbina" na Poljudu. Niti zbog toga što sam osudila incident u Uzdolju", dodala je Milinović.

U nastavku objave stoji kako se kaje zato što se nespretno izrazila, a usput citirala Pupovca i "brojanje krvnih zrnaca".

"Za mene postoje ljudi, ili smeća. Prebrojavanje krvnih zrnaca u maniru Pupovca i pojedinaca iz Torcide ću uvijek osuditi. Nekad ću se i nespretno izrazit, kao što uistinu i jesam. I kajem se. Jedinu fobiju koju imam jeste fobija od ekstremističke politike. Ako je to zločin, jesam, kriva sam", napisala je.

"Pojedinci iz Torcide mi šalju poruke 'Srpkinjo', ekstremisti s druge strane, kažu da sam ustaša. I to ću izdržati ako će doprineti marginalizaciji svih ekstremnih delova hrvatskog društva, ma s koje strane spektra dolazili", zaključila je HDZ-ovka Ivona Milinović u svojoj objavi.

HDZ se ogradio od njeneizjave, a o njenoj sudbini u stranci tek će odlučiti.

"Torcida šuruje sa Miloradom Pupovcem koji vodi antihrvatsku kampanju, a u Rijeci živi svega 6,5 odsto Srba pa nema potrebe za vrbama", skandalozne su reči koje je izrekla riječka HDZ-ovka Ivona Milinović u radio emisiji koju je vodio Marko Jurič, poznat po šovinističkim istupima protiv Srba.

"Nama ne trebaju u Rijeci vrbe, možda po nekim selima u Dalmaciji gde Srba ima 30 do 40 odsto", rekla je riječka političarka, uz napomenu da su ”oni uvredili naš grad".

Riječka političarka tako je reagovala nakon što su ona i voditelj emisije citirali Torcidinu pesmu ”Šugava Rijeko, smrdljivi grade, pobiću pola tvoje Armade, šugava Rijeko puna si Srba, ne brini Rijeko, ima još vrba”.

"Neprimereno je pevati tu pesmu i davati argument Pupovcu da sutradan plače da su Hrvati fašisti", rekla je riječka političarka.

Za Milinovićevu navijači "Hajduka" oblače majicu na kojoj piše "Ubi Srbina" kako bi Milorad Pupovac mogao da reaguje.

"To je jedna orijunaška politika". Na kraju razgovora Ivona Milinović je konstatovala i da postoji u Rijeci "srpski mafijaški lobi".

Ivona Milinović koja je ujedno i predsednica Odbora za nacionalne manjine grada Rijeke već je pre u nekoliko navrata imala slične istupe, pa je i tražila da se prekine sa finansiranjem zagrebačkih "Novosti" jer "svakom normalnom Riječaninu one uzrokuju duševne boli".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.