Sud u Ankari traži blokadu Fejsbuka

Izvor: RTS, 26.Jan.2015, 18:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sud u Ankari traži blokadu Fejsbuka

Sud u Ankari je naredio da se blokiraju internet stranice društvene mreže Fejsbuk na kojima se, kako je navedeno, vređa prorok Muhamed, javila je turska agencija Anadolija.
Sud je zapretio da će, ukoliko se naređenje ne bude poštovalo, tražiti blokiranje Fejsbuka u celini, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Tanjug. Sud u Turskoj je pre nekoliko dana zatražio zabranu internet sajtova koji su preneli kontroverznu naslovnu stranu prošlonedeljnog izdanja francuskog satiričnog nedeljnika Šarli Ebdo.
Na naslovnoj strani prvog izdanja nedeljnika posle napada na njegovu redakciju u kojem je ubijeno 12 ljudi, objavljena je karikatura proroka.
Ispod rečenice "Sve je oprošteno" je karikatiura Muhameda sa suzom u oku, koji drži tablu sa natpisom - "Ja sam Šarli".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sud u Ankari traži blokadu Fejsbuka

Izvor: B92, 26.Jan.2015

Sud u Ankari je naredio da se blokiraju internet stranice društvene mreže Fejsbuk na kojima se, kako je navedeno, vređa prorok Muhamed, javila je turska agencija Anadolija...Sud je zapretio da će, ukoliko se naređenje ne bude poštovalo, tražiti blokiranje Fejsbuka u celini...Sud u Turskoj je pre...

Nastavak na B92...

Turski sud preti blokadom Fejsbuka

Izvor: Radio 021, 26.Jan.2015

Sud u Ankari je naredio da se blokiraju internet stranice društvene mreže Fejsbuk na kojima se, kako je navedeno, vređa prorok Muhamed...Sud je zapretio da će, ukoliko se naređenje ne bude poštovalo, tražiti blokiranje Fejsbuka u celini...Sud u Turskoj je pre nekoliko dana zatražio zabranu internet...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.