Stiže novi redizajn Facebooka

Izvor: B92, 08.Mar.2014, 09:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stiže novi redizajn Facebooka

Pre gotovo godinu dana Facebook je predstavio viziju News Feeda budućnosti.

Proveli su mesece dovodeći taj novi dizajn do savršenstva, a samo malom delu korisnika omogućeno je da mu pristupe.

Test grupa nije bila zadovoljna i sve je otkazano, pa je za novi dizajn Facebook odlučio da sve vrati na početak.

Ovog četvrtka tako je otkriven najnoviji dizajn News Feeda koji je napravljen >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na osnovu propalog osnovnog modela redizajna od pre godinu dana. Nova početna strana Facebooka izgleda kao News Feed na mobilnom telefonu - pročišćeno, s velikim fotografijama i novim ikonicama, novim fontovima i oznakama, a kompanija je u potpunosti odustala od ideje da News Feed pretvori u digitalne novine.

Tako su uklonjeni padajući meniji, ali i filteri koji su imali zadatak da prikazuju samo jednu vrstu sadržaja prema izboru korisnika.

Prošlogodišnji dizajn je zbunjivao korisnike, poručio je Facebookov dizajner Greg Mara i dodao da bi novi News Feed svim korisnicima trebalo da bude aktiviran u narednih nekoliko nedelja. Osim toga, Mara se kune da nećemo morati "ništa ponovo da učimo".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.