Stavila sam bebi pirsing na obraz

Izvor: Mondo, 09.Jul.2017, 11:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Stavila sam bebi pirsing na obraz"

"Stavila sam svojoj devojčici pirsing na obraz, zar nije slatka?!", napisala je jedna mama uz fotografiju bebe, koju je objavila na Facebooku.

Pojedini roditelji u Srbiji svojoj deci buše uši još dok su bebe. Endina Vans iz Ohaja, koja inače ima šestoro dece, je svojoj bebi od mesec dana stavila pirsing:

Uz fotografiju, koju je objavila na Facebooku, napisala je da zna da će njena devojčica >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << kada poraste obožavati svoj pirsing.

"Biće mi zahvalna kada poraste, a ako joj se ne bude svideo, moći će da ga skine, ništa strašno. Ja sam roditelj, ona je moje dete i radiću šta god želim. Donosiću sve odluke umesto nje dok ne napuni 18 godina. Ja sam je napravila, meni pripada. Ne trebaju mi tuđe dozvole. Mislim da je sa pirsingom još slađa i ne smatram da je to zlostavljanje. Da jeste bilo bi ilegalno. Uostalom, ljudi svakodnevno buše deci uši, u čemu je problem? Moje dete, moj izbor i nemate pravo da ga osuđujete jer svi biramo kako ćemo da odgajamo svoju decu”, napisala je mama Endina.

Komentari su bili različiti, ali je uskoro stigla nova poruka i pravo objašnjenje: ova majka, koja je aktivistkinja u borbi protiv obrezivanja dece, je objasnila da je objavljivanjem fotografije lažnog pirsinga na svojoj bebi, želela da skrene pažnju javnosti na problem sakaćenje dece.

"Prava je ironija to što oni koji mi prete batinama zbog mog deteta, koriste iste moje argumente da opravdaju svoj postupak sakaćenja dece."

Šta vi mislite o obrezivanju dece? Pišite nam u komentarima...

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.