Šta se krije iza umetnosti u kamenu

Izvor: RTS, 01.Avg.2019, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta se krije iza umetnosti u kamenu

U Galeriji RTS-a otvorena je Međunarodna izložba "Kamen u arhitekturi i umetnosti". Izloženo je 120 radova umetnika iz raznih delova sveta. Na samom otvaranju, kako se i očekivalo, bila je velika gužva.
Ovo je izložba koja je izazvala pažnju i pre nego što je postavljena. Kada je na Fejsbuku objavljeno da će biti otvorena, za tri dana više od 8.000 ljudi oglasilo se da je zainteresovano >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da je vidi. 

Predstavljeni su radovi od najstarijeg materijala, a po mišljenju autora i najvažnijeg.
Zoran Đajić, predsednik Udruženja Kamena kolonija kaže da svako delo nastalo u kamenu je večno delo.
"Mi ne bismo danas znali ni za Rim na za Partenon da su oni građeni od drveta. Kamen je sačuvao kompletnu istoriji i ljudske duhovnosti i ljudskog bitisanja na ovoj planeti", kaže Đajić.

Autori iz čitavog sveta predstavili su svoje slike od kamena u formi Mozaika, kao i dela od ohlađenog vulkanskog stakla. Izložba je podeljena u tri celine.
"Arhitektura i dizajn u kamenu, skulptura u kamenu i mozaik u kamenu. Ovo je takođe međunarodna izložba Japana, Perua, Kine, Hrvatske, Španije, Italije", kaže Tatjana Karavelić, autorka Izložbe.
Izložba je otvorena do 5. septembra
 
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.