Šta određuje pamćenje

Izvor: Domino Magazin, 22.Jul.2010, 06:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta određuje pamćenje

Žene u obliku kruški i jabuka

Pronašli smo najgluplje istraživanje do sada. Američki naučnici kažu da oblik ženskog tela ima veliki uticaj na pamćenje. I pazite sada ovo – žene koje imaju oblik jabuke pamte bolje nego one koje imaju telo u obliku kruške.

Ako vam nije jasno koje su jabuke a koje kruške evo ga i objašnjenje - ženama koje imaju telo u obliku jabuke masnoće se skupljaju oko struka, dok se kod žena čija je figura u obliku kruške salo skuplja >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << na bokovima, kažu naučnici sa Northwestern Medicine instituta.

"Moramo da istražimo da li je jedna vrsta masnoća štetnija od neke druge i kako to utiče na funkciju mozga. Masno tkivo može da doprinese stvaranju naslaga povezanih sa Alchajmerovom bolešću ili prekida dotoka krvi u mozak“, kazala je Diana Kerwin i dodala da su punije žene imale veće šanse za gubitak pamćenja.

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.