Šta je zapravo Kembridž analitika i zašto je to bitno

Izvor: B92, 19.Mar.2018, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta je zapravo "Kembridž analitika" i zašto je to bitno

Tokom proteklog vikenda mediji su objavili da je kompanija "Kembridž analitika" nelegalno koristila privatne podatke više od 50 miliona korisnika Fejsbuka. Situaciju dodatno komplikuje i to da je "Kembridž analitika", kompanija koja se bavi analizama podataka, uticala na političke kampanje u više zemalja, a među kojima je i kampanja Donalda Trampa za predsednika SAD.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Britanija veoma zabrinuta zbog navoda o Kembridž Analitici

Izvor: Blic, 20.Mar.2018, 00:08

Britanija je veoma zabrinuta zbog navoda da je kompanija za analizu podataka "Kembridž Analitika" nelegalno koristila privatne podatke više od 50 miliona korisnika Fejsbuka, izjavio je danas portparol britanske premijerke Tereze Mej.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.